Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 5G Çin’den onay aldı

samsung galaxy z flip 5g

Samsung Galaxy Z Flip 5G, büyük ihtimalle 5 Ağustos’ta Galaxy Note 20 serisiyle birlikte resmiyet kazanacak. Akıllı telefonda Snapdragon 865 Plus işlemcisinin ve yeni bir kamera setinin bulunacağı söyleniyor. Katlanabilir telefonun aldığı onaylara bir yenisi daha eklendi.

Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu TENAA’nın veri tabanındaki fotoğraflar ise Galaxy Z Flip 5G’de kullanıcıları görülür bir tasarım değişikliğinin beklemediğini gösteriyor. Görsel anlamda en önemli değişiklik olarak yeni gümüş renk seçeneğinin varlığı ön plana çıkıyor.

Akıllı telefonun iç kısmındaki kameranın 12 megapiksel çözünürlüğünü koruyacağı görülüyor. Dış taraftaki 12 megapiksel çözünürlüklü iki kameradan birinin ise 10 megapiksel sensörle değiştirileceği TENAA’ya sunulan belgeler sayesinde görülüyor.

Akıllı telefonun 6.7 inç büyüklüğündeki ana katlanabilir AMOLED ekranı yine 1080p çözünürlüğe sahip. Çift kameranın yanındaki küçük AMOLED ekranın çözünürlüğü ise 300 x 112 piksel.

Belgelerde telefonun pil kapasitesi 2500 + 704 mAh olarak gösteriliyor. Bu da 3300 mAh olarak belirtilen pil kapasitesinde bir değişikliğin olmadığı anlamına geliyor. İşlemci değişikliği nedeniyle şarj tarafında bazı iyileşmelerin görülebileceği belirtiliyor.

Samsung Galaxy Z Flip 5G, yukarıda da bahsettiğimiz gibi Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemciyle gelecek. Bu işlemcinin 3.09 GHz hızında çalışabileceği de TENAA belgelerinde görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER