Manşetler

Galaxy Note 20 serisinin tanıtılacağı Unpacked etkinliği tarihi açıklandı

Galaxy Note 20 Ultra Samsung'un web sitesinde görüldü

Samsung bir sonraki Galaxy Unpacked etkinliğinin tarihini açıkladı. Bu etkinlik 5 Ağustos Çarşamba akşamı Türkiye saatiyle 22.00’de düzenlenecek. Şirketin bu etkinlikte yeni Galaxy Note 20 serisini ve aynı zamanda ilk katlanabilir cihazı Galaxy Fold’un takipçisini tanıtmasını bekliyoruz.

Etkinlik için hazırlanan tanıtım fazlasıyla gizemli görünüyor. Ancak bakır renkli boya damlasının yere saçılması, daha önce fotoğrafları sızan Galaxy Note 20 Ultra’nın gerçekten var olduğunu gösteriyor. Temmuz ayının başlarında Samsung Rusya web sitesinde yanlışlıkla yayınlanan bir fotoğraf sayesinde bakır renkli bir modelin yolda olduğunu anlamıştık.

Tanıtıma bir aydan az bir süre kalsa da, yeni Galaxy Note 20 serisinde neler göreceğimiz konusunda dedikodular çok fazla sayılmaz. Yine de, bir Note 20 Ultra cihazının gerçek hayatta çekilmiş fotoğraflarını en sonunda gördük. Yeni amiral gemisi telefonun arkasında üçlü kamera dizisi bulunacak. Bunların arasında periskop yapılı bir lens de bulunacak. Ayrıca bir de Uçuş Süresi ya da lazer otomatik odak niteliğinde dördüncü sensör yer alacak.

Galaxy Note 20 Ultra Samsung'un web sitesinde görüldü

Özellikler anlamında da bir sıçrama beklemek yanlış olmayacaktır. Yurt dışında satılacak modellerde S20’lerde olduğu gibi Qualcomm’un Snapdragon 865’i ya da bugünlerde duyurulması beklenen Snapdragon 865 Plus’ı görebiliriz. Türkiye’de satılan modellerde ise Samsung yapımı Exynos işlemci bulunacaktır. 120Hz yenileme hızlı ekran da beklenen özellikler arasında. Ayrıca Note 20’de S-Pen de bulunacak, bunun için bir iki yeni özelliği de görmeyi bekliyoruz.

Samsung’un en az iki Galaxy Note 20 modeli tanıtması bekleniyor, bunlar daha küçük ekranlı Galaxy Note 20 ve daha büyük boyutlu Note 20 Ultra olacak. Boyutları dışında ne gibi farklılıklara sahip olacaklarını henüz bilmiyoruz.

Galaxy Fold’un takipçisi ve Galaxy Z Flip 5G de bekleniyor

Galaxy Z Fold 2 olarak adlandırılması beklenen Galaxy Fold takipçisi cihaz ise marka tarafında bu yılın başlarında gördüğümüz Samsung Galaxy Z Flip modeline katılmış olacak. Bu cihazın 7.7 inçlik iç ekran içereceği ve bu ekranda Samsung’un diğer amiral gemisi telefonlarındakine benzer bir kamera deliği bulunacağı söyleniyor. Özellikler de daha gelişmiş olacaktır, ancak bunlar hakkında henüz fazla bir bilgi bulunmuyor.

Son olarak etkinlikte Galaxy Z Flip 5G modelinin duyurulduğunu görebiliriz. Bu bilgi ise Çinli TENAA sertifikasyon merkezinde ortaya çıkan kayıtlara dayanıyor. Cihazın Snapdragon 865 Plus işlemciye sahip olacağı öne sürülüyor. Daha önce çıkan ve Türkiye’de de satılan LTE destekli modele göre pil kapasitesi de biraz daha düşük seviyede olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER