Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 4 serisi akıllı saatleri için Wear OS 4 güncellemesini dağıtıma çıkardı

Samsung galaxy watch 4 classic galaxy watch 6 Pro

Samsung One UI 5 Watch’u mayıs ayında duyurmuştu. Bundan bir hafta sonra da Google’dan Wear OS 4 duyurusu gelmişti. Güney Koreli şirketin en yeni akıllı saatleri Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic, kutularından Wear OS 4 ve One UI Watch 5 yüklü şekilde çıkmıştı. Samsung Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic’i de en yeni yazılım deneyimiyle güncelliyor.

Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic, 2021’de kullanıcılarla buluşmuştu. İki akıllı saat için ABD’de Wear OS 4 ve One UI Watch 5 dağıtımı şimdiden başlamış durumda. Güncelleme Watch 4 için R870XXU1HWH3, Watch 4 Classic içinse R890XXU1HWH3 seri numarasıyla dağıtılıyor. Temmuz ayına ait güvenlik yaması da güncellemenin parçaları arasında yer alıyor.

Wear OS 4 güncellemesi pek çok değişiklik getirirken, bunlar arasında bazıları öne çıkıyor. Öne çıkan yeniliklerden ilki, saati tamamen sıfırlamadan yeni bir telefona aktarabilmek. Şimdiye kadar Wear OS işletim sistemli saatler yeni bir telefonla eşleştirildiğinde verileri sıfırlanıyordu.

Bir diğer yenilik ise kullanıcılara telefon görüşmeleri için daha fazla kontrol imkanı sunulması. Artık Samsung Galaxy Watch 4 serisi saat sahipleri saatleri üzerinden görüşmenin sesini ayarlayabilecek, sesi kısabilecek ve numara tuşlarına basabilecek. Eğer saate bağlı bir kulaklık varsa, bildirimler Bixby tarafından sesli olarak okunabilecek. Uygulamaların klasörlere yerleştirilebilmesi ve belli aksiyonların el ya da kol hareketleriyle eşleştirilebilmesi de diğer yenilikler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Watch 4 kullanıcılarını Sağlık uygulamasında da yenilikler bekliyor

Kullanıcılar telefonlarının, saatlerinin ve Galaxy Buds serisi kulaklıklarının pil durumunu Galaxy Watch 4 serisi saatleri üzerinden kontrol edebilecek. Galaxy Buds kulaklıklarda 360 derece ses deneyimi de saatler üzerinden açılabilecek veya kapatılabilecek. Buna ek olarak, bir albüm veya hikaye saat kadranı olarak ayarlanabilecek.

Samsung Galaxy Watch 4 sahiplerini Wear OS 4 ve One UI Watch 5 ile birlikte Sağlık uygulamasında da yenilikler bekliyor. Gelişmiş uyku koçluğu, bisiklet egzersizlerinin otomatik takibi, özelleştirilmiş egzersiz oluşturabilme, pist koşuları için daha kesin ölçüm gibi yenilikler kullanıcılara sunuluyor. Güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşmasının biraz zaman alacağını hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER