Manşetler

Samsung Galaxy S9 MWC 2018’de tanıtılacak

samsung oled

samsung galaxy s9Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S9’u CES 2018’de tanıtacağı iddiası geçtiğimiz yılın sonlarında gündeme gelmişti. Daha sonra bu iddianın gerçeğe dönüşme ihtimali azalsa da, bekleyiş CES 2018’e kadar devam etmişti. Güney Koreli şirket, CES 2018’de düzenlediği etkinlikte yeni amiral gemisi telefonunu tanıtmadı. Ancak S9 ve S9+’ın gün yüzüne çıkacağı tarihi açıkladı. Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın şubat ayında sonunda Barselona’da düzenlenecek 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) tanıtılacağını duyurdu.

Söz konusu duyuruyu, CES 2018 etkinliğinde sahneye çıkan Samsung’un mobil biriminin şefi DJ Koh yaptı. Şirketin CES 2018’de yeni akıllı telefonlarına dair küçük ipuçları vereceğine dair iddialar ise gerçeğe dönüşmedi.

Samsung Galaxy S serisi telefonlarını genellikle Barselona’da düzenlenen MWC’de tanıtıyor. Ancak şirket zaman zaman bu gelenekte bazı istisnalar yapıyor. Örneğin, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Galaxy S8 ve S8+’ın tanıtım etkinliği 29 Mart’ta gerçekleştirilmişti. Güney Koreli şirket, Galaxy Note 7’de yaşadığı kötü tecrübe nedeniyle biraz yavaş hareket etmeyi seçmiş ve S8 ile S8+’ı Barselona’ya getirmemişti.

Samsung Galaxy S9 ne gibi yenilikler sunacak?

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın görsel açıdan seleflerinden fazla uzaklaşmayacağı düşünülüyor. Akıllı telefonların gelişmiş yüz tanıma yetenekleri barındırmaları bekleniyor. Samsung’un buna rağmen arka paneldeki parmak izi tarayıcısından da vazgeçmeyeceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER