Teknoloji

Samsung’un yeni amiral gemisi tableti Galaxy S9 Ultra’nın özellikleri ve tasarımı tanıtımdan önce sızdı

galaxy tab s9 ultra

Samsung‘un yeni amiral gemisi tableti Galaxy Tab S9 Ultra, çok büyük ihtimalle önümüzdeki hafta Galaxy Unpacked etkinliğinde gözler önüne çıkacak. Tanıtıma kısa bir süre kala hem tablete ait yeni görseller hem de tabletin teknik özellikleri internete sızdı.

Tab S9 Ultra’nın özellikleri, ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşıldı. Bu paylaşımda tablete ait görselleri bulmak da mümkün. Samsung’un Tab S9 Ultra ile birlikte Tab S9 ve Tab S9+ modellerini de tanıtacağını hatırlatmakta fayda var.

Blass’in paylaşımı, Tab S9 Ultra’nın teknik özellikler bakımından selefi Tab S8 Ultra’ya kıyasla ciddi bir sıçramayı beraberinde getireceğini gösteriyor. Tablet 14.6 inç büyüklüğünde Dinamik AMOLED ekranla gelecek. Ekranın üstündeki çentik ise biri ultra geniş açılı olmak üzere 12 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapacak

galaxy tab s9 ultra

Tabletin kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye eşlik edecek RAM seçenekleri 12 GB’a kadar uzanacak. Dahili depolama alanı içinse maksimum seçenek 512 GB olacak. Arka tarafta 13 megapiksel ana kamerayı 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera tamamlayacak. Ultra geniş açılı kameranın Tab S8 Ultra’da 6 megapiksel çözünürlüklü olduğunu belirtmekte fayda var.

galaxy tab s9 ultra

Galaxy Tab S9 Ultra 11200 mAh pille gelecek

Tab S9 Ultra ihtiyaç duyduğu enerjiyi 11200 mAh kapasiteli pili verecek. Tabletin kutusundan Android 13 ve en yeni One UI sürümüyle birlikte çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Tabletin hem Wi-Fi hem de LTE modellerinin sunulacağının da kesin olduğunu söyleyebiliriz.

galaxy tab s9 ultra

Galaxy Tab S9 Ultra görsel bakımından selefinden pek farklı olmayacak. Ancak teknik özellikler belirgin bir değişimi işaret ediyor. Diğer yenilikleri görmek için 26 Temmuz’u beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER