Manşetler

Samsung Galaxy S9 çalışır durumda görüntülendi

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+, 2017’nin en popüler akıllı telefonlarından iki tanesi olmuştu. Bu nedenle onların takipçisi olacak Galaxy S9 ve Galaxy S9+’ın da 2018’in başlarında çok büyük merakla beklenen telefonlar arasında yer alması gayet normal görünüyor. Şimdiye kadar ortaya çıkan dedikodulardan ve sızıntılardan öğrendiğimiz kadarıyla, Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları performans anlamında önemli ilerlemeler kaydedecek, ancak tasarım tarafında çok fazla heyecan verici değişiklik barındırmayacak. Çin’den gelen taptaze fotoğraflar sayesinde Galaxy S9’a en iyi bakışı atma fırsatını elde ediyoruz.

Aslında şimdiye kadar birçok Galaxy S9 sızıntısına tanık olduk, ancak hiçbiri telefonu en sonuncusu kadar açık şekilde ortaya koymamıştı. Çinli mikro blog sitesi Weibo’daki bir kullanıcı, Samsung’un henüz duyurusu yapılmamış Galaxy S9 ve Galaxy S9+ cihazlarına ait dokuz farklı fotoğraf paylaştı.

Bazı fotoğraflardaki cihazın “dummy”, yani maket model olduğuna inanılıyor. Bunu üçüncü taraf bir aksesuar üreticisi ürettirmiş gibi görünüyor. Geçmişte benzer durumlara tanık olmuştuk. Bu taslak modeller akıllı telefonların üretildiği fabrikalardan sızan bilgi kırıntıları ve fotoğraflara dayandırılarak oluşturuluyor. Ve çoğunlukla da mevzuya konu olan akıllı telefonlarla ilgili yüksek doğruluklu gösterimlerde bulunuyor.

Taslak modelin fotoğrafının yanı sıra, Galaxy S9’un çalışır hâlde çekildiği bazı fotoğraflar da paylaşılmış. Gerçek Galaxy S9 ve Galaxy S9+ cihazlarına ait olduğuna inanılan fotoğraflar, şimdiye kadar gördüklerimizden farklı içerik taşıdığından dolayı, Samsung tutkunlarının ilgisini de fazlasıyla çekecektir. İşte o fotoğraflardan bazıları:

Samsung’un yeni Galaxy S9 ve Galaxy S9+ cihazlarını gelecek ay düzenleyeceği bir basın toplantısında, muhtemelen Mobil Dünya Kongresi öncesinde tanıtması bekleniyor. Telefonların önceki nesil Galaxy S8 ve S8+ telefonlarıyla karşılaştırıldığında, özellikler bakımından çeşitli güncellemeler içereceği, tasarımın ise hemen hemen aynı kalacağı belirtiliyor.

Bu arada dikkat çekmekte fayda var, arkadaki parmak izi okuyucuları bu sefer kamera sisteminin altına, işaret parmaklarının daha rahat erişebileceği noktalara yerleştirilmiş. Ayrıca daha büyük boyutlu ve ekranlı Galaxy S9+ sadece ekranıyla değil, çift lensli arka kamera ve daha fazla RAM barındırmasıyla diğer modelden ayrılacak. Her iki telefonun da mart ayı içinde satışa sunulmaya başlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER