Manşetler

Samsung Galaxy S7 3D Touch benzeri bir ekranla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00030

Samsung Galaxy S7’nin önümüzdeki yılın ilk çeyreği içinde resmiyet kazanması öngörülüyor. Akıllı telefonun tanıtımı için bekleyiş devam ederken, cihazın özelliklerine dair dedikodu kazanı da kaynıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Galaxy S7’de Apple iPhone 6s’in 3D Touch ekranına benzer basınç hassasiyetli bir ekran bulunacak.

Mevcut amiral gemisi Galaxy S6’ya olduğu gibi S7’ye de kavisli ekranlı bir “edge” versiyonu eşlik edecek. Samsung Galaxy S7’nin depolama alanının artırılabilir olacağı da iddialar arasında bulunuyor.

The Wall Street Journal’a göre, Galaxy S7 selefi S6’ya bir hayli benzeyecek. Cihazın eski modellere kıyasla daha gelişmiş bir kamerayla kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtilirken, telefonun arka kısmında kamera için herhangi bir tümseğin bulunmayacağı ifade edildi. USB Type-C girişi, hızlı şarj özelliği ve bazı versiyonlarda bulunacağı söylenen retina tarayıcısı, Galaxy S7’nin muhtemel özellikleri arasında sayılıyor. 2014 çıkışlı Galaxy S5’te de iris taraması özelliği bulunacağı iddia edilmiş, ancak Güney Koreli üretici bu fikri uygulamaya almamıştı.

Samsung Galaxy S7 ve S7 edge’in şubat ayının sonlarında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldıktan sonra mart ayı içinde piyasaya çıkması bekleniyor. Güney Koreli şirket, kısa süre önce mobil biriminin başına Dongjin Koh’u getirmişti. Birimin eski yöneticisi JK Shin’in ise gelecek stratejisini oluşturmaya ve yeni iş kollarına odaklanacağı ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERLER