Teknoloji

Samsung Galaxy S6 ve S6 edge istenmeyen ön yüklü uygulamaları silmeye izin verecek

samsung-galaxy-s6-s6-edge-010315

Samsung’un yeni akıllı telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in kullanıcılara istemedikleri ön yüklü uygulamaları silme fırsatı vereceği söyleniyor.

Daha önce ön yüklü olarak gelmiş belirli uygulamalar kullanıcılar tarafından kaldırılamıyordu. Şimdiyse durum farklı gibi görünüyor. XDA forumunun kıdemli üyesi Jeshter2000’in belirttiğine göre, yeni Galaxy S6 edge kullanıcılara bu istenmeyen uygulamaları silme fırsatı veriyor.

Bu, en son sürüm işletim sistemiyle ve TouchWiz kullanıcı arayüzüyle çalışan bütün telefonlara telefonda yüklü olan bütün uygulamaları kontrol etmeyi sağlayacak bir seçeneğin ekleneceği anlamına geliyor.

Samsung’un anavatanı Güney Kore’de 2014’te çıkan bir kanuna göre telefonlara önceden yüklenmiş olan yazılımların silinebilir olması gerekiyor. Bu, henüz dünyanın diğer ülkelerinde pek görmediğimiz bir uygulama, ancak zamanla dünyanın diğer noktalarındaki düzenleyici organların ve devletlerin de benzer hamlelere giriştiğini görebiliriz.

Bu haber Microsoft uygulamalarının işbirliği kapsamında Samsung Galaxy S6 ve S6 edge telefonlarında yüklü olarak sunulacağının ortaya çıkmasının hemen ardından geldi. Bu arada Google uygulamalarının da söz konusu uygulamanın kapsamına girdiğini düşünüyoruz.

Yüklü gelen uygulamaları kaldırabilmek Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge akıllı telefonlarının daha hızlı şekilde çalışmasını da sağlayabilir.

Samsung Galaxy S6 ve S6 edge gelecek ay içinde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER