Teknoloji

Samsung, Galaxy S24’ün yapay zekâ özelliklerini Z Fold 5, Z Flip 5, S23 ve Tab S9’a da getirecek

galaxy s24

Samsung, çarşamba günkü Galaxy Unpacked etkinliğinde, Galaxy S24 serisi için bir dizi yeni yapay zeka (AI) destekli özelliklerin duyurusunu gerçekleştirdi. Ancak, gözlerden kaçan bir nokta; Samsung’un, bu araçların en azından bir kısmını geçen yılın premium telefonlarına ve tabletlerine de getireceği bilgisi oldu.

Engadget’a gönderilen bir e-postada Samsung, “Galaxy yapay zeka deneyimini, 2023’ün ilk yarısında Galaxy S23 serisi başta olmak üzere S23FE, ZFold5/ZFlip5 ve Tab S9’a getirmek için sabırsızlanıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Samsung’un yeni AI araçları arasında, gerçek zamanlı dil çeviri yapabilen veya metinlerde ve e-postalarda üslup düzeltmesi gerçekleştiren Chat Assist; gölgeleri ve yansımaları otomatik olarak düzelten fotoğraflarda Önerilen Düzenlemeler ve Google tarafından güçlendirilen, geleneksel metin tabanlı sorgulamalarla görsel aramayı birleştiren Circle to Search gibi özellikler bulunuyor.

Hâlihazırda, Galaxy AI özellikler paketinin her cihazda eksiksiz olarak sunulup sunulmayacağı ya da araçların daha seçici bir şekilde mi taşınacağı belli değil. Aynı zamanda, S24 serisinde kullanılan Snapdragon 8 Gen 3 çipler olmadan, eski modellerde performansın ne ölçüde etkileneceği de belirsizliğini koruyor. Yine de, Samsung’un en azından yeni yazılımının bir kısmını geçen yılın amiral gemisi cihazlarına taahhüt etmesi, insanların bir yıl veya daha kısa bir süre sonra cihazlarını yükseltme ihtiyacı hissetmelerinin önüne geçmesi açısından takdire şayan bir gelişme.

Galaxy AI özellikleri eski cihazlara geliyor

Samsung, inovasyonu ve kullanıcı deneyimini sürekli geliştirebilme konusunda kararlı görünüyor. Yapay zeka destekli teknolojilerin gelişimiyle birlikte, kullanıcılar artık daha akıllı ve kişiselleştirilmiş bir deneyime hazırlanıyorlar. Örneğin, Chat Assist özelliği sayesinde, dil engelleri kolayca aşılabiliyor ve iletişim daha akıcı hale geliyor. Fotoğrafları optimize eden Suggested Edits ise görüntülerdeki istenmeyen gölgelerin ve yansımaların düzeltilmesini sağlayarak, kullanıcıların daha kaliteli görsellerle anıları kaydetmesine imkan tanıyor. Circle to Search ile ise Google’ın güçlü arama kapasitesini görsel öğelerle bütünleştirerek, kullanıcıların aradıklarını daha hızlı bulmalarını hedefliyor.

Ancak bu teknolojilerin eski cihazlara entegrasyonunun nasıl olacağı konusu ve mevcut donanımın yeni yazılımları ne kadar verimli çalıştırabileceği henüz netlik kazanmamış durumda. Samsung’un bu yöndeki adımlarının, mevcut kullanıcı deneyimini ne şekilde geliştireceğini görmek için, teknoloji dünyası dikkatle bekleyişini sürdürüyor. Samsung bu hamlesiyle, kullanıcıların sürekli cihaz güncelleme baskısından kurtulması ve mevcut cihazlarını daha uzun süreler boyunca güncel tutmasına olanak sağlayacak gibi duruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER