Teknoloji

Samsung Galaxy S24, beklenen tasarım değişikliğini getirmeyecek

galaxy s24

Samsung’un gelecek yıl piyasaya sürmeyi planladığı Galaxy S24 modeli, tasarım anlamında devrim niteliğinde bir değişiklik getirecek mi diye bekleyenleri hayal kırıklığına uğratabilir. SmartPrix tarafından OnLeaks ile işbirliği içinde yayınlanan resmi olmayan görseller, yeni telefonun bu yılın Galaxy S23 modeline çok benzer bir tasarım sergilediğini ortaya koyuyor. Telefonun köşeli tasarımı ve belirgin bir kamera çıkıntısının olmayışı, bu benzerliği gösteren detaylardan sadece birkaçı gibi görünüyor.

Sızıntılara göre, Galaxy S24’ün görsel değişiklikleri minimum düzeyde. SmartPrix, Galaxy S24’ün biraz daha uzun ve ince bir yapıya sahip olduğunu, ayrıca ekran boyutunun köşeden köşeye 6.17 inç olarak biraz daha büyük olduğunu belirtiyor. Cihazın arka yüzünde üç kamera lensi bulunuyor ve bu lenslerin çözünürlükleri, SamMobile’a göre, Galaxy S23 ile aynı; 50 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel geniş açılı ve 10 megapiksel telefoto lens ile 3x optik zoom özellikli.

Sızıntıları paylaşan Ice Universe, Galaxy S24’ün ekranının muhtemelen 1080p çözünürlüğünde olacağını, en yüksek parlaklığın ise 2500 nit olacağını belirtiyor. Pil kapasitesinin 4,000mAh olacağı ve maksimum hızlı şarj kapasitesinin 25W olacağı belirtiliyor.

galaxy s24

Galaxy S24, performans artışı vaat ediyor

2024 model Qualcomm’un amiral gemisi işlemcisinin (muhtemelen Snapdragon 8 Gen 3 olarak adlandırılacak) ABD modelleri için kullanılması bekleniyor. Ancak SamMobile, Samsung’un telefonu diğer global pazarlarda kendi Exynos işlemcisi ile donatmaya devam edebileceğini belirtiyor. Galaxy S23 modelinde ise yalnızca Snapdragon işlemci kullanılmıştı.

Söylentiler Samsung’un S24’ü, son iki amiral gemisi modelinden biraz daha erken bir tarihte piyasaya sürebileceğini de gösteriyor. Galaxy S23 ve Galaxy S22 modelleri sırasıyla 1 Şubat 2023 ve 9 Şubat 2022 tarihlerinde tanıtılmıştı. Ancak, 9to5Google ve Ice Universe‘ün tahminlerine göre, Galaxy S24’ün lansman tarihi 18 Ocak olarak belirlenmiş.

Samsung Galaxy S24, tasarım anlamında köklü bir değişiklik getirmese de, içerik olarak bazı güncellemeler ve iyileştirmeler vaat ediyor. Web’de yapılan diğer araştırmalar, Samsung’un bu modelde kullanıcılarına daha yüksek performans ve geliştirilmiş kamera deneyimi sunmayı hedeflediğini ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER