Manşetler

Samsung Galaxy S21 serisi için One UI 4 dağıtımına başlıyor

Samsung Galaxy S21, S21 Plus ve S21 Ultra modelleri için One UI 4 kullanıcı arayüzünün dağıtımına bugün itibarıyla başlıyor. One UI 4’ün temelinde Android 12 sürümü bulunuyor. Android 12 ile kullanıcılara yeni tema seçenekleri, klavye iyileştirmeleri ve gizlilik ayarları sunulmuştu.

Samsung’un One UI 4 ile sunduğu özelliklerin bazıları Android 12’nin getirdiği yenilikleri yakından takip edenlere tanıdık gelebilir. Bunların ilki, işletim sisteminin renk şemasının seçilen duvar kağıdına göre değiştirilebilmesi. Buna ek olarak, araç takımlarının tasarımı da One UI 4 ile yenileniyor.

Gizlilik odaklı yenilikler arasında başı Gizlilik Paneli çekiyor. Bu panel, uygulamaların ne sıklıkla telefondaki hassas bilgileri toplamak istediğini gösteriyor. Buna ek olarak, kamera ve mikrofonun kullanımda olduğunu gösteren yeni belirticiler de kullanıcı arayüzüne ekleniyor. Yenilenen klavyede ise kullanıcılara hareketli emoji ve çıkartmalar sunuluyor.

samsung one ui 4 galaxy s21One UI 4 kullanıcı arayüzünün dağıtımına Galaxy S21 serisiyle başlayan Samsung, diğer serilere de yakında güncellemeyi ulaştıracağını açıkladı. Samsung Members uygulamasının Güney Kore versiyonunda paylaşılan ancak daha sonra kaldırılan dağıtım takvimine göre; Z Flip 3, Z Fold 3, S20 serisi, Note 20 serisi, Z Fold 2 ve Z Flip 5G modelleri için dağıtım süreci aralık ayında başlayacak. Diğer katlanabilir telefonlar, Note 10 ve S10 serileri ise ocak ayında One UI 4 güncellemesini alacak. Tablet tarafında ise ilk durak, şubat ayında güncellenecek Tab S7 ve S7 Plus olacak.

İLGİLİ HABERLER