Teknoloji

Samsung Galaxy S10e’de kalp hızı ölçer yok

galaxy s10 lite

Bazı şeylerin değerini, onları kaybetmeden anlamıyorsunuz. Uzun zamandır var olsa da elinizin gitmediği, kullanmadığınız nesneler birden ortadan kaybolunca, onları özlemeye başlıyorsunuz. Bu durum Galaxy S10e ve kalp hızı sensörünün yokluğu için de geçerli sayılabilir. Yıllardır Samsung’un amiral gemisi telefonlarında bulunmasına alıştığımız bu bileşen, Galaxy S10 ailesinin giriş seviyesindeki modelinde bulunmuyor. Kalp hızı ölçümü için üçüncü taraf uygulamalara güvenmeniz gerekecek.

Samsung’un Galaxy S10e ile birçok özelliği kırptığını ve onu kardeşlerinden daha ucuz hâle getirdiğini biliyoruz. Ekranı düz, arkada sadece iki kamera var, telefoto lens kaldırılmış. Açıkçası, sağlıklı yaşam odaklı sensör de yıllardır varlığını koruduktan sonra en azından S10e’de kaldırılmış.

Aslında Samsung, telefonunun arkasına kalp hızı sensörü yerleştiren nadir, belki de tek üretici. Bu araç sayesinde kalp hızının ölçümünü herhangi bir fitness bilekliği ya da akıllı saat olmadan gerçekleştirebiliyorsunuz. Güzel bir özellik olsa da, ne kadar sık kullanıldığı sorgulanır.

Samsung, bu nedenle söz konusu bileşeni en azından S10e’de kaldırmayı göze almış. Belki de bunu sağlığını düşünen kullanıcıları bir Galaxy giyilebilir cihazı satın almaya yönlendirmek için fırsat olarak görüyor. Ne var ki, bu durum aynı zamanda, Galaxy S10e’nin PowerShare adı verilen kablosuz şarj özelliğinin kullanımı sırasında ışık göstergesinden yoksun olduğunu gösteriyor. En azından bu üst sınıf şarj özelliği telefonda bulunuyor.

Telefonundan kalp hızı ölçümü yapmak isteyen Galaxy S10e sahipleri, bunun için üçüncü taraf uygulamaları kullanabilirler. Yansıyan ışığa bağlı olarak kan akış hızını ölçmenin prensibi aynı ve normal bir akıllı telefon kamerası tarafından da gerçekleştirilebilir. Ne var ki, her bir kullanımdan sonra kamera lensini temizlemeyi unutmayın. Parmak iziniz kamera lensini kirli bırakmasın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER