Manşetler

Samsung Galaxy S10e Ön İnceleme – Video

samsung galaxy s10e ön inceleme

Samsung bu yıl Galaxy S10 serisini tasarlarken Apple’ın stratejisinden biraz etkinlenmişe benziyor. Geçen yıllarda amiral gemisi Galaxy S serisi içinde biri normal, biri ise “Plus” olmak üzere iki model görürdük. Bu yıl onlarına yanına bir de “e” modeli eklendi. Galaxy S10e, daha ucuza amiral gemisi telefon deneyimi yaşamak isteyenleri cezbedecek nitelikte. Aynı zamanda kompakt telefon kullanmayı sevenleri de.

Galaxy S10e, belirli açılardan büyük iki kardeşinin daha gerisinde. Ancak bunlar ilk bakışta çok büyük fark yaratmıyor gibi görünüyor. Örneğin, Dynamic AMOLED ekranın kenarları kavisli değil, düz. Öte yandan Full HD+ ile çözünürlüğü daha düşük. Bunların ikisinin de büyük farklar olduğunu düşünmüyoruz. Tıpkı Galaxy S10 ve S10+ gibi, Galaxy S10e de yüksek bir ekran-gövde oranına sahip. Bu sayede yüzey alanı nispeten küçülüyor, telefonu tek elle tutmak kolaylaşıyor.

Galaxy S10e de S10’daki gibi sağ üst köşede selfie kamerası deliği barındırıyor. Sonsuz O ekrandaki bu delik, görsel açıdan çok büyük bir rahatsızlık oluşturmuyor. Ekranın köşesinde, genellikle fazla işlemeyen bir alanda olduğu için, kullandığınız süre boyunca çok fazla dikkatinizi çekeceğini düşünmüyoruz.

Öte yandan Galaxy S10e’nin S10 ve S10+’tan önemli bir farkı da ekrana yerleşik parmak izi okuyucu barındırmaması. Samsung parmak izi okuyucusunu eskiden olduğu gibi arkaya da yerleştirilmemiş. Daha önce bazı üreticilerde gördüğümüz şekilde, sağ kenara, güç butonu işlevi de görecek biçimde bir tuş yerleştirmiş. Telefonu normal şekilde tuup açmak istediğinizde parmak izi okuyucusuyla ekran kilidini hızlıca aşmış olursunuz.

İşlemci, RAM, depolama alanı gibi özellikler bakımından Galaxy S10e, Galaxy S10 ve S10+’tan aşağıda kalmıyor. Arka kamera sayısı ise azaltılmış, telefoto kamera yok. Ultra geniş açılı kamera ise varlığını koruyor. Hem ön hem de arka kamerada 4K video çekimi var. 3100 mAh kapasiteli pil kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Power Share adı verilen, başka cihazları ve aksesuarları şarj etme özelliği Galaxy S10e’de de mevcut durumda.

Galaxy S10e’nin kompakt formu hoşumuza gitti. Küçük telefon kullanmaya alışmış olanlar için Galaxy S10e, Galaxy S10+ gibi iyi bir denge sunuyor. 5.8 inç ekran video izlemek veya internette gezinmek için yeterli görüntü alanını sunuyor. 5499 TL’lik fiyatı da günümüz şartlarında uygun görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER