Teknoloji

Galaxy S10 serisi için Android 10 dönemi yakında başlıyor

samsung galaxy s10 türkiye fiyatı çıkış tarihi

Samsung Galaxy S10 sahipleri, yakında Android 10’u deneme imkanına kavuşacak. Güney Koreli şirket, en yeni Android sürümünü ilk olarak S10 serisinin kullanıcılarıyla buluşturacak.

Google, Android 10’u geçtiğimiz ay yayınlamıştı. Ancak hâlihazırda Android 10’un indirilip yüklenebildiği cihazların sayısı oldukça az. Güncellemenin dağıtımı konusunda kararı telefon üreticileri verdiği için yeni Android sürümlerinin yayılması uzun zaman alabiliyor.

Samsung’dan verilen bilgiye göre, Android 10’un ve şirketin One UI 2 kullanıcı arayüzünün beta versiyonları yakında S10, S10+ ve S10e sahipleriyle buluşacak. Şirket, yeni Android sürümünün dağıtımına ilk olarak ana vatanı Güney Kore’de ve ABD’de başlayacak. Güncellemenin dağıtımının ne zaman başlayacağı konusunda ise kesin bir bilgi verilmiş değil. Ancak genel beklenti, dağıtımın ekim ayı bitmeden başlayacağı yönünde.

Samsung Galaxy S10 ile birlikte Note 10’u da Android 10 ile buluşturabilir

Android Police sitesinde yayınlanan haberde başka bir duruma dikkat çekiliyor. Habere göre, Note 10 serisi de S10 serisiyle aynı zamanda Android 10 güncellemesini almaya başlayabilir.

samsung galaxy s10Galaxy S10 serisi için Android 10 betasının Güney Kore ve ABD’nin yanı sıra Avrupa’da da kullanıcılara sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER