Manşetler

Samsung Galaxy Note 9’un Türkiye fiyatlarında artış yapıldı

samsung galaxy note 9 türkiye fiyatları zam

Samsung geçen ayın başlarında yeni amiral gemisi Galaxy Note 9‘u tanıttığında Türkiye fiyatlarını da hızlı biçimde açıklamıştı. Buna göre 128 GB / 6 GB RAM versiyonu 6499 TL, 512 GB / 8 GB RAM modeli de 7499 TL olarak belirlenmişti. Telefon Türkiye’de satışta olduğu ilk üç haftalık dönemde de bu fiyatlardan sunuldu.

Ancak tam da Galaxy Note 9‘un tanıtıldığı ve fiyatının açıklandığı dönemde dövizde aşırı biçimde dalgalanma yaşandı; dolar, avro gibi önde gelen para birimlerinin TL karşısında değeri arttı. Bu durum da doğal olarak ithal ürünlere zam olarak yansıyor. Samsung‘un Galaxy Note 9‘un fiyatlarını başlangıç seviyesinde tutmayacağını tahmin ediyorduk ki, o şekilde de oldu.

Samsung Türkiye‘nin online mağazasında Galaxy Note 9 Türkiye fiyatları güncellendi. Diğer bir deyişle zam yapıldı. 128 GB / 6 GB RAM modelinin yeni peşin fiyatı 7999 TL olurken, 512 GB / 8 GB RAM‘li versiyon da 1300 TL farkla, 9299 TL‘ye satılıyor.

galaxy note 9 türkiye fiyatları

Galaxy Note 9’un yeni fiyatları, üst segment telefonların depolama alanı veya RAM bakımından en yüksek değerleri barındıran seçeneklerinin fiyatının 10 bin TL’ye dayandığını gösteriyor.

Bu arada Samsung, Galaxy Note 9’un yüksek maliyetini biraz olsun düşürmek isteyen tüketiciler için eski telefonu değiştirme kampanyası da sunuyor.

İLGİLİ HABERLER