Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7’nin zararı 9.5 milyar TL civarında olacak

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7’nin rafa kaldırılmasının önümüzdeki iki mali çeyrek yıl içindeki maliyetinin 3 milyar dolar civarında olacağını söylüyor. Aşırı ısınma ve patlama ihtimâliyle karşı karşıya kalan cihaz ağustos ayındaki çıkışından beri problemlerle boğuşmaktaydı.

Milyonlarca cihazı, pil sorunları nedeniyle geri çağıran Samsung, daha sonra dünya çapındaki Note 7 müşterilerine yenilenmiş cihazlarını sunmaya başlamıştı. Ancak özellikle ABD’de, yenilenen Samsung Galaxy Note 7’lerin de aşırı ısındığı veya patladığı şeklinde bazı olaylar rapor edilmeye başlandı. Bu nedenle Samsung, yeniden dağıtılan Note 7’lerin de toplanacağını ve telefonun üretiminin temelli olarak durdurulduğunu açıkladı. Şirket henüz problemin kaynağıyla ilgili net bir açıklama yapmadı, ancak gelecek hafta bununla ilgili olarak konuşması bekleniyor.

Samsung’un konuyla ilgili açıklamasında, Galay Note 7 satışlarının durdurulmasının beklenen doğrudan etkisinin çoktan hesaplandığı ve bunun 11 Ekimde açıklanan üçüncü çeyrek yıl tahmin düzeltmesine yansıtıldığı belirtiliyor. Buna rağmen durdurulan satışlardan beklenen gelirin neden olacağı düşüşün işletme kârına olan etkisinin önümüzdeki iki çeyrekte de devam edeceğine dikkat çekiyor.

Samsung, 2016’nın dördüncü çeyreği için beklenen olumsuz etkinin 2-3 trilyon won aralığının ortalarında olacağını, 2017’nin ilk çeyreğinde de yaklaşık 1 trilyon won civarında bir kaybın beklendiğini dile getiriyor. Mevcut döviz kurlarına göre 3.5 trilyon won, kabaca 9.5 milyar Türk lirasına karşılık geliyor.

İLGİLİ HABERLER