Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 “düz” olmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7 Henüz resmiyet kazanmayan, ancak büyük merakla beklenen akıllı telefonlara dair dedikodular, teknoloji dünyasının gündeminde önemli yer tutuyor. Son zamanlarda bu tanıma en çok uyan telefonun iPhone 7 olduğu düşünülüyor. Ancak Samsung Galaxy Note 7 de iPhone’u yalnız bırakmıyor. Akıllı telefonun ekranının düz mü yoksa kavisli mi olacağı uzun süredir konuşuluyor. Güney Koreli kaynaklardan gelen son haberler, Note 7’de iki yöne kavislenen bir ekran bulunacağını gösteriyor.

Samsung, daha önce de Galaxy Note serisinde kavisli ekrana sahip bir modele yer vermişti. 2014’te tanıtılan Galaxy Note Edge, Güney Koreli şirketin kavisli ekran teknolojisini ilk kez somut biçimde gözler önüne çıkardığı cihaz olmuştu. Ancak söz konusu telefondaki teknoloji, Galaxy Note 7’de kullanılması muhtemel kavisli ekran teknolojisinden biraz daha farklı bir yerde duruyor.

Galaxy Note Edge, ana ekranın kenarına yerleştirilen şerit halindeki bir ekranla kavisli bir yapıya bürünmüştü. Buna ek olarak, akıllı telefonun ekranı sadece bir kenara doğru kavis yapıyor. Bu da telefonu görsel bakımdan biraz daha garip hâle getiriyor.

Samsung Galaxy Note 7 için uygulanacak “edge” ekran tasarımının Galaxy Note Edge’e kıyasla daha şık ve derli toplu olması bekleniyor. Kavisli bölümlerin fonksiyonlarının artırılması da pek çok kişinin ortak öngörüsü konumunda. Ancak kavisli ekran ve getireceği özelliklerin Galaxy Note serisinin genel tasarım diline olumsuz bir etkide bulunup bulunmayacağı da merak ediliyor.

Samsung Galaxy Note 7 5.8 inç ekranla gelebilir

Galaxy Note 7’de Qualcomm Snapdragon 823 işlemci bulunması ve bu işlemciye 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. 5.8 inç ekranın ise 2K çözünürlük sunması öngörülüyor. Bütün bu dedikoduların doğruluğunun ölçüleceği tarih olarak ise 2 Ağustos işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER