Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 nedeniyle ABD’de ilk dava açıldı

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7’lerin patlamasıyla ilgili çeşitli haberler dünyanın farklı noktalarından geliyor. Bunların en sonunda mahkeme salonlarına taşınacağına yönelik tahminler, ABD’nin Florida eyaletinde açılan bir dava ile birlikte gerçeğe dönüşmüş oldu.

Reuters tarafından geçilen habere göre Samsung, Note 7’sinin pantolon cebindeyken patladığını iddia eden bir adam tarafından mahkemeye verildi. Davacı, telefonun bacağında ikinci derece yanığa neden olduğunu, aynı zamanda telefonu cebinden çıkarmak istemesi sonucu baş parmağında da yanıklar oluştuğunu iddia ediyor.

gJonathan Strobel adlı kişi telefonunun 9 Eylülde patladığını söylüyor. Bu, Samsung’un Note 7 telefonlarıyla ilgili duyurusunu yaptığı tarihten bir hafta sonraya denk geliyor. Ancak ABD’de Galaxy Note 7’nin, ABD Tüketici Ürünü Güvenlik Komisyonu adlı kuruluş tarafından resmi olarak geri çağrılması 16 Eylül tarihinde gerçekleşti. Bu nedenle Strobel’in yaşadığı olay resmi geri çağırmanın bir hafta öncesinde gerçekleşmiş oluyor.

Davacı tedavi masraflarının, çektiği acının ve yaralanma nedeniyle çalışamadığı zamana karşılık gelen maaşının karşılanmasını istiyor.

Samsung, Strobel’in kazarından haberdar olduğunu, ancak beklemekte olan dava ile ilgili bir yorumda bulunmayacağını söylüyor. Samsung, Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da tüm Note 7 sahiplerine cihazlarını kapatmaları ve bir an önce değiştirmeleri yönünde çağrıda bulunuyor. Geri çağrılan telefonların nasıl değiştirileceğine yönelik bilgiler için de Samsung’un web sitesinin ziyaret edilmesini öneriyor.

Samsung Galaxy Note 7 geri çağırma süreci ABD’de yavaş işliyor

Geçen haftaya kadar ABD’de 92 adet aşırı ısınan Galaxy Note 7 vakası rapor edildi. Bunlardan 26 tanesi yanık vakalarıyla ilişkilendirilirken, 55 tanesi de maddi hasara neden oldu. Bunların arasında otomobil yangınları ve bir tane garaj yangını bulunuyor.

ABD’deki duruma bakıldığında geri çağırma sürecinin çok yavaş izlediği görülüyor. Satılan Note 7’lerin yüzde 85’lik kısmının hâlâ dışarıda olduğu belirtilirken, satılan 1 milyon cihazdan sadece 130 bininin iade edildiğine dikkat çekiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER