Teknoloji

Samsung Galaxy Note 5 ve S6 Edge+ artık aylık güvenlik güncellemesi almayacak

Samsung büyük Android güncellemelerinin dağıtımı konusunda yavaş kalmakla eleştirilse de, telefonlarının temel güvenliğiyle ilgili güncellemelerde oldukça titiz davranıyor. Şirket Google’ın güvenlik güncellemelerini cihazlarına hızlı biçimde ulaştırıyor. Son güncellemeyi alacak Samsung telefonların listesi şekillenirken, bu listede Samsung Galaxy Note 5 ve S6 edge+’ın olmaması dikkat çekiyor.

Google’ın en yeni aylık güvenlik yamasını alacak Samsung markalı cihazlar şu şekilde sıralanıyor: Galaxy S9, Galaxy S9+, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S8 Active, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S7 Active, Galaxy Note 9, Galaxy Note 8, Galaxy A5 (2016), Galaxy A5 (2017) ve Galaxy A8 (2018).

Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+, bundan kısa bir süre önce üçüncü yaşlarını doldurmuştu. Üç yılın tamamlanmasının ardından Samsung, sessiz sedasız söz konusu iki telefonu aylık güvenlik yaması desteğinin kapsamından çıkardı. Şirket aynı işlemi geçtiğimiz sonbaharda Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge için de yapmıştı. Bu iki telefon 2015’in mart ayında tanıtılmıştı. Samsung Galaxy S6 ve S6 edge için güvenlik yaması yayınlamayı bırakırken, bunu yakın zamanda S6 edge+ için de yapacağının işaretini vermişti.

Ancak bu durum Samsung Galaxy Note 5 ve S6 edge+ sahiplerinin bir daha güncellemeyle karşılaşmayacağı anlamına gelmiyor. Sadece her ay rutin olarak yayınlanan, küçük güvenlik güncellemeleri bu telefonlarla buluşmayacak.

İLGİLİ HABERLER