Teknoloji

Galaxy Note 5 etkinliğinde bir tablet de tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-unpacked-tanitim-070815

Samsung’un 13 Ağustosta düzenleyeceği Unpacked etkinliği için yayınlanan tanıtım posteri, Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus’ın ipucunu vermişti. Ancak aynı tanıtım posteri, 7 inç civarında bir ekrana sahip olduğu düşünülen başka bir cihazın da ipucunu veriyor. Söz konusu cihazın Samsung’un 7 inç tableti olabileceği ve böylelikle şirketin Google Nexus 7 ve iPad mini’ye doğrudan cevap verebileceği belirtiliyor. Dedikodulara neden olan fotoğrafa bakıldığında olası tabletin S Pen barındırmaması ihtimali biraz daha yükseliyor.

Paylaşılan görüntüde en üstte yer alan cihazın Samsung Galaxy S6 edge Plus’ı temsil ettiği düşünülüyor. Cihazın sağ ve sol tarafındaki kavisler göze hemen çarpmasa da, dedikoduları yakından takip eden dikkatli gözlerin Galaxy S6 edge Plus’ı hemen seçmesi zor olmayacaktır.

Galaxy S6 edge Plus’ın hemen altında ise Samsung Galaxy Note 5 görülüyor. Mevcut bilgiler, dedikodular ve sızıntılar ışığında Galaxy Note 5’in Galaxy S6’ya epey benzer olacağı düşünülüyor. Ancak Galaxy Note serisinin kendine özgü özellikleri ve havasıyla birlikte Galaxy Note 5’in kendisini Galaxy S6’dan farklı bir noktada konumlamasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. S Pen’in varlığı da paylaşılan fotoğrafta hemen dikkat çekiyor.

En altta bulunan ve Samsung’un yeni tableti olduğu düşünülen cihazın Samsung’un gizli TV kontrol projesinden geriye kalanların üzerine inşa edilmiş olabileceği belirtiliyor. Ürünün tamamen kendine özgü bir yapıda olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Tüm bu soruların cevabını almak içinse 13 Ağustostaki Samsung Unpacked etkinliğini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER