Teknoloji

Samsung Galaxy Note 20 Ultra aynı zamanda bir oyun telefonu olacak

Samsung Galaxy Note 20 Ultra aynı zamanda bir oyun telefonu olacak

Samsung’un 5 Ağustos’taki Samsung Unpacked etkinliğinde duyurusunu gerçekleştireceği Galaxy Note 20 Ultra, WinFuture tarafından verilen habere göre, Xbox oyunlarını xCloud üzerinden oynamaya imkan verecek biçimde tasarlanıyor.

Bu gelişme şaşırtıcı olmakla birlikte, Samsung ve Microsoft’un oyun konusunda son bir yıldır epey aktif davrandığı biliniyor. Geçen ağustos ayındaki en son Galaxy Note lansman etkinliğinde Microsoft CEO’su Satya Nadella sahne almış ve iki şirket arasında giderek gelişen iş birliği hakkında konuşmuştu. İki şirket Samsung’un Microsoft’un Telefonunuz uygulamasını, Office uygulamalarını, LinkedIn ve OneDrive’ı Galaxy Note 10’da sunacağını açıklamıştı.

İki şirket geçtiğimiz şubat ayında da bulut tabanlı oyun yayın servisi için iş birliği yapacaklarını açıklamıştı. Microsoft’un geliştirdiği oyun servisi Samsung için bir boşluğu da doldurmuş olacak. Şirket geçen mart ayında PC’den telefona yayın imkanı sağlayan oyun yayın servisini kapatmıştı. WinFuture’a göre başlangıç aşamasında 90’dan fazla oyun xCloud üzerinden Galaxy Note 20 Ultra’da yayınlanacak.

WinFuture’un haberinde Samsung’un yeni amiral gemisi Note telefonuyla ilgili detaylar da veriliyor. Telefonun 6.9 inç, 3200 x 1440 piksel çözünürlüklü ekranı bulunacak ve Galaxy S20 Ultra’nın ekranı gibi en fazla 120Hz yenileme hızına ulaşabilecek. Ayrıca telefon Corning’in Gorilla Glass 7 ekran camını barındıran ilk telefon olacak.

Galaxy Note 20 Ultra’nın arkasındaki büyük kamera çıkıntısında üç tane kameranın bulunması bekleniyor. WinFuture bu kameralarla ilgili olarak diğer dedikodularla aynı doğrultuda bilgiler paylaşıyor. Sitenin belirttiğine göre 108 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 50 kata kadar yakınlaştırma yapabilen 12 megapiksel periskop lens (Ice Universe 13 megapiksel çözünürlükten bahsetmişti.) bulunacak. Yakınlaştırma değeri, Samsung Galaxy S20 Ultra’nın 100 kat yakınlaştırma değerinden aşağı inileceğini gösteriyor. 100 kat yakınlaştırma gerçek hayatta pek de istenen sonuçları vermiyordu, belki azaltılmış yakınlaştırma değeriyle pratikte daha iyi fotoğraflar üretebilir. Ayrıca öndeki ekran deliğinde de 10 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunacak.

WinFuture’ın verdiği başka bir ayrıntıya göre, Galaxy Note 20 Ultra’daki S Pen kapasitif ekran kalemi sadece dokuz milisaniyelik gecikme değerine sahip olacak. YouTube yapımcısı Jimmy Is Promo da Note 20 Ultra’nın “işaretçi” moduna sahip olacağını, bu sayede S Pen’i telefonun ekranına tutarak ekranda bir şeyleri göstermenin mümkün olacağını belirtmişti.

Teknik özelliklerle ilgili olarak WinFuture, Galaxy Note 20 Ultra’nın 5G şebekeleriyle çalışacağı, 256 GB ya da 512 GB depolama alanı seçenekleriyle sunulacağını da ekliyor. microSD kart yuvası, 12 GB RAM, Wi-Fi 6, 4500 mAh kapasiteli pil de sitenin sözünü ettiği diğer özellikler arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER