Teknoloji

DeX Galaxy Note 10 ile birlikte yeni bir soluk kazanıyor

samsung galaxy note 10 dex

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile birlikte DeX de yeni bir soluk kazanıyor. DeX sayesinde Samsung’un akıllı telefonları bir tür masaüstü bilgisayara dönüşüyor. Daha önceki Dex sürümlerinde kullanıcıların telefonlarını bir monitöre bağlaması ve telefonla eşleştirdikleri bir fare ve klavyeyi kullanmaları gerekiyordu.

En yeni DeX sürümü ise Note 10‘u Windows ya da Mac işletim sistemli bir bilgisayara tek bir kabloyla bağlamayı ve telefondaki tüm uygulamaları masaüstü ya da dizüstü bilgisayara getirmeyi mümkün kılıyor.

Artık kullanıcılar, ellerini bilgisayarın klavyesinden kaldırmadan telefonlarını uzaktan kontrol edebilecek ve yüklü uygulamalardan yararlanabilecek. Buna ek olarak, telefon ve bilgisayar arasında “sürükle-bırak” yöntemiyle dosya transferi de gerçekleştirilebilecek.

DeX’in sadece bir monitörle kullanılabildiği dönemi sevenler de alıştıkları düzeni sürdürebilecek. Bunun için sadece bir USB-C – HDMI kablosunu kullanarak Note 10’u monitöre bağlamak yeterli olacak.

DeX’teki bir diğer yeniliğin temelinde ise Samsung ve Microsoft arasındaki işbirliği bulunuyor. Microsoft’un Telefonunuz (Your Phone) uygulaması Note 10 ve Note 10+’ta ön yüklü şekilde sunulacak. Bu uygulama sayesinde telefonla eşleştirilen bilgisayar üzerinden SMS göndermek veya bilgisayar ile telefon arasında kablosuz şekilde dosya transfer etmek mümkün hâle geliyor. Note 10’un hızlı aksiyonlar menüsünde Telefonunuz özelliğinin hızlı şekilde açılmasını veya kapanmasını sağlayacak bir seçenek de bulunacak.

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile birlikte DeX’i pratikte de daha cazip bir çözüm hâline getiriyor. Kullanıcılar açısından bir dizüstü bilgisayar bulmanın bir monitör, klavye ve fare bulmaya kıyasla çok daha kolay bir iş olduğunu söylemek gerekiyor. DeX’in yeni dönemde nasıl bir performans sergileyeceği ise kapsamlı incelemeler sonucunda görülecek.

İLGİLİ HABERLER