Teknoloji

Samsung Galaxy Gear 2’nin özel versiyonu telefon görüşmelerine izin verecek

Samsung Galaxy Gear 2 akıllı telefonun telefon görüşmelerini yapabilmesi için bir telefona bağlı olması gerekiyor, ancak bunun değişme ihtimali mevcut. Gear 2’nin güncellenmiş yeni bir versiyonunun planlandığı, bunun içinde bulunacak bağımsız bir SIM kartıyla kendi başına telefon görüşmelerine izin vereceği söyleniyor.

samsung-galaxy-gear-2-gear-2-neo-230214-20

Korea Herald gazetesinin haberine göre Samsung ve South Korean Telecom böyle bir cihaz için görüşmeler gerçekleştiriyor. Yeni modelin içinde evrensel abone kimlik modülü, diğer bir deyişle USIM bulunacak. Bunun sayesinde telefon görüşmeleri yapma, 3G veri bağlantısı kurma gibi imkanlar sunulacak.

LG de 2009 yılında çıkardığı Watch Phone cihazıyla benzer özellikleri sunmuştu. Ancak insanlar henüz o zamanlarda saat üzerinden telefon görüşmesi yapma veya internet hizmetlerinden yararlanma gibi işlere hazır olmadığı için bu proje pek de tutmamıştı. Ancak şartlar artık daha olgun, bu nedenle şirketlerde bu fikri yeniden değerlendiriyor. Tabii ki, pil ömrü aşılması gereken en büyük engellerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung Galaxy Gear 2’nin dahili kamerası kullanıcıların saatleriyle görüntülü görüşmeler yapmasına da izin verebilir.

Galaxy Gear 2’nin telefon görüşmelerine imkan veren dahili SIM kartlı versiyonu şu an için SK Telecom’a özel olacak ve Güney Kore sınırları dışına çıkmayacak gibi görünüyor.

İlgili >> Korean Herald

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER