Teknoloji

Samsung Galaxy Fold 2 için ekranda değişiklik yapabilir

samsung galaxy fold katlanabilir telefon 2

Samsung‘un ilk katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold, geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmış ve biraz gecikmeli de olsa eylül ayı itibarıyla satışa sunulmuştu. Katlanabilir telefonun satışları, hâlihazırda Samsung’un beklentilerini karşılıyor gibi görünüyor. Bu memnuniyet nedeniyle Samsung’un Galaxy Fold 2 için de fazla gecikmeyeceği düşünülüyor.

Galaxy Fold 2’ye dair son iddia, Samsung’un akıllı telefonda yeni bir ekran türünü tercih edebileceğini gösteriyor. LetsGoDigital sitesinde yer alan habere göre; Samsung, Ultra Thin Glass (Ultra İnce Cam) ve UTG kısaltmasının ticari marka haklarını almak için başvuruda bulundu.

Söz konusu ekran teknolojisinin yeni Galaxy Fold’da kullanımı konusunda henüz somut bir bilgi verilmiş değil. Ticari marka isiminde “katlanabilir” ifadesinin geçmemesi ve Samsung’un başvurusunda “akıllı telefonlar için ekran” dışında bir ifadenin bulunmaması, şirketin bu teknolojiyi normal akıllı telefonlarda da kullanabileceğini düşündürüyor.

Galaxy Fold 2 ne zaman tanıtılacak?

UTG’nin Galaxy Fold 2’de kullanılmasını mantıklı kılan faktörler de şimdiden mevcut. Öncelikle bu camın, orijinal Galaxy Fold’da kullanılan cama kıyasla çizilmelere karşı daha dayanıklı olduğu belirtiliyor. Bu ekran sayesinde Samsung’un Plastik OLED ekranlarda görülen yansıma etkisinden de kurtulabileceği ifade ediliyor. Kısa süre önce tanıtılan başka bir katlanabilir telefon olan Motorola Razr’da söz konusu ekran yer alıyor.

Galaxy Fold 2’nin tanıtım tarihi konusunda henüz ortada bir işaret bulunmuyor. Ancak Samsung’un, tıpkı 2019’da yaptığı gibi, katlanabilir telefonunu yeni Galaxy S serisiyle birlikte tanıtması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER