Teknoloji

Galaxy Z Fold 2 özellikleri güncellemeyle Galaxy Fold’a geliyor

Galaxy z Fold 2

Samsung, Galaxy Z Fold 2 ile sunduğu özelliklerden bazılarını yeni bir yazılım güncellemesiyle ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold’a getiriyor. Bu özellikler arasında Uygulama Eşleştirme, Capture View, İkili Ön İzleme gibi seçenekler bulunuyor.

Uygulama Eşleştirme ile kullanıcılar Edge Panel üzerinden tercih ettikleri bölünmüş ekran düzeni doğrultusunda üç uygulamayı aynı anda açıyor. Edge Panel’e ekranın kenarından ortasına doğru yapılabilen bir kaydırma hareketiyle ulaşılıyor. Çoklu Aktif Pencere özelliği ise ekrandaki dizilimi yatay olarak ayarlamayı mümkün kılıyor.

Güncellemeyle Galaxy Fold, Samsung DeX üzerinden akıllı TV’lere bağlanabiliyor. Böylelikle katlanabilir ekranlı telefon izleme dörtgeni olarak kullanılabiliyor. Telefon bu formatta çoklu parmak hareketlerini destekleyen bir ikinci ekrana dönüşüyor.

Bir diğer özellik olan İkili Ön İzleme ise telefonun hem ana hem de kapak ekranlarında fotoğraf ve videoların ön izlemelerini görmeyi mümkün kılıyor.

Capture View ise kullanıcıların çektikleri son beş fotoğraf veya videoyu ana ekranın sol tarafında gösteriyor. Sıradaki fotoğrafın ön izlemesi ise ekranın sağ tarafında görülebiliyor.

Güncelleme Tek Çekim özelliğini de Galaxy Fold’a getiriyor. Buna ek olarak, artık akıllı telefonun arka kamerasıyla da selfie çekilebiliyor. Samsung, 21:9 görüntü oranıyla ve Pro Video modunda 24 fps video kaydını da güncellemeyle mümkün hâle getiriyor.

Galaxy Fold’a Galaxy Z Fold 2 özelliklerini kazandıran güncelleme paketinde Wi-Fi bağlantısında yapılan bazı iyileştirmeler de mevcut. Artık Galaxy Fold sahipleri doğrudan Wi-Fi şifresi paylaşabilecek ve yakındaki Wi-Fi bağlantılarının hızını görebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER