Teknoloji

Hayır, Samsung 1 milyon Galaxy Fold satmadı

samsung galaxy fold

Samsung aslında 1 milyon Galaxy Fold akıllı telefon satmadı. Şirket, katlanabilir ekranlı amiral gemisi telefonunun satışlarının beklenmedik bir noktaya ulaştığına dair çıkan haberleri yalanlamak zorunda kaldı.

Yurt dışında 2 bin dolara yaklaşan fiyata sahip olan Android telefonu 2019’un başlarında duyurulmuştu. Samsung, bu ürünü yurt dışında satışa sunmadan birkaç gün önce, ilk kez deneyen gazetecilerin veya teknolojiyle ilgilenen video yapımcılarının yaşadığı sorunlar nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştı.

Samsung’un inceleme amacıyla dağıttığı ürünlerde tasarımla ilgili önemli kusurlar gözlenmişti. Katlanabilir OLED ekranın kolaylıkla zarar görebilir olması da tek problem değildi. Samsung, Galaxy Fold’u yeniden laboratuvarına taşıdı ve çeşitli düzenlemeler yaptı. Bunların arasında katlanabilir ekranın üstünü kaplayan ve iyi çalışması için önemli olan koruyucu filmin telefonun kenarlarına kadar uzatılması da vardı. Böylelikle kullanıcı onu sıradan bir koruyucu film sanıp çıkarmayacaktı.

Şirket sonbaharda bu telefonu yeniden yurt dışında piyasaya sundu. Bu hafta başında çıkan haberler şirketin bir milyonuncu katlanabilir telefonunu sattığını işaret ediyordu. Görünüşe göre bu durum, hafta içi Almanya’da düzenlenen TechCrunch Berlin etkinliğine katılan Samsung Electronics Başkanı Young Sohn’un sözlerinin yanlış anlaşılmasından kaynaklanmış.

Yönetici, Samsung’un bu yıl küresel çapta 500 bin adet Galaxy Fold cihazı satma şeklindeki ilk hedefini geçtiğini, hatta 1 milyon sattığını iddia etmişti. Şimdiyse bir Samsung sözcüsü, yöneticinin hata yaptığını belirterek durumu düzeltti.

Görünüşe göre Sohn, şirketin bu yılki satış hedeflerini gerçek satışlarla karıştırdı. Gerçekte Samsung bir milyon Galaxy Fold cihazı satmadı. Şirket bu durumu Yonhap News‘e yaptığı açıklamayla doğruladı. Sözcü, resmi satış rakamlarıyla ilgili olarak ise herhangi bir bilgi vermedi.

Galaxy Fold 2 ile yepyeni bir başlangıç

Bu yanlış bilgi paylaşımı, yıl boyunca Samsung Galaxy Fold ile uğraşan şirket için üzerinde durulmayacak bir hata olsa gerek. Yaşanan sıkıntılara rağmen Samsung, Galaxy Fold macerasından vazgeçmeyecek gibi görünüyor. 2020 başlarında Galaxy Fold 2 modelini görmeye hazırlanıyoruz. Bu telefon en erken nisan ayında yurt dışında satışa sunulabilir.

Yeni katlanabilir ekranlı telefonun yatay eksen boyunca katlanan bir yapıya sahip olacağı söyleniyor. Böylelikle kapaklı telefon formunda bir ürünle karşılaşacağız. Motorola Razr, bu formda gördüğümüz ilk katlanabilir telefon olmuştu. Kapalı durumdayken küçük görünen ve cebe rahatlıkla sığan telefon, açıldığında ise normal bir büyük ekranlı akıllı telefon biçimini alıyor.

Samsung’un sadece ekranın katlanma yarın yönünü değil, menteşe yapısını da değiştireceği söyleniyor. Galaxy Fold 2 menteşesi neredeyse tamamen görünmez olabilir. Bu yeni mekanizma, birinci nesil cihazın menteşesindeki görünür boşluğun yol açtığı sıkıntıları da yaşamayacaktır. Aynı zamanda ekran altı kamera da kullanılabilir. Böylelikle Samsung, Galaxy Fold’un iç ekranının üst köşesinde yer verdiğine benzer bir çentiğe de ihtiyaç duymayacaktır. Bu çentik, selfie kamerası ve çeşitli sensörlere ev sahipliği yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER