Teknoloji

Samsung Galaxy A55 resmi duyurudan önce inceleme videosunda görüldü

samsung galaxy a55

Samsung Galaxy A55 5G büyük ihtimalle bu ay içinde resmiyet kazanacak. Akıllı telefonun duyurusunun önümüzdeki hafta yapılabileceği söyleniyor. Rusya merkezli bir YouTube kanalında Galaxy A55 5G’nin inceleme videosunun görülmesi de bu beklentiyi kuvvetlendiriyor.

Galaxy A55 5G videoda cam kaplı parlak bir arka panelle boy gösteriyor. Akıllı telefonun önünde 6.64 inç büyüklüğünde 120 Hz çözünürlüklü bir AMOLED ekran bulunuyor. Ekranın üstündeki yuvarlak delik de telefonun ön kamerasına ev sahipliği yapıyor.

Ekranda Vision Booster ve HDR10+ desteğinin olduğu da inceleme videosunda belirtilen noktalar arasında yer alıyor. Samsung’un Key Island tasarımının bir parçası olarak sağ kenarda güç butonu ve ses kontrol tuşlarının olduğu alanda da bir çıkıntı görülüyor.

Akıllı telefonun kalbinde Samsung’un Exynos 1480 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemcide RDNA 2 mimarisiyle geliştirilen Xclipse 530 grafik işlemcisi mevcut. Videoda benchmark testi sonuçlarına da yer veriliyor. Geekbench’te 1161 ve 3398 puan alan telefon AnTuTu’nun testinden 713.993 puanla ayrılıyor.

Sürekli performans testinde telefonun sıcaklığının sabit bir seviyede kaldığı belirtilirken, Xclipse 530 GPU’nun da bir önceki nesilde bulunan Mali-G68’e kıyasla kayda değer bir iyileştirme sağladığı belirtiliyor.

Samsung Galaxy A55 5G, 32 megapiksel ön kamerayla geliyor

Samsung Galaxy A55’in önünde 32 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Arka tarafta ise 50 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Kutusundan Android 14 ve One UI 6.1 ile çıkacak olan telefonda RAM seçenekleri 12 GB’a, depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’a kadar uzanıyor. 25W şarj destekli 5000 mAh pil, yüz tanıma ve ekrana entegre parmak izi tarayıcısı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Samsung Galaxy A55 5G için henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak sızıntıların artması, hem bu telefonun hem de A35’in çok yakında duyurulması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER