Teknoloji

Samsung Galaxy A32 5G tanıtıldı: 6.5 inç ekran, 5000 mAh pil

samsung galaxy a32 5g

Samsung Galaxy A32 5G, bir süredir devam eden sızıntıların ardından sonunda resmiyet kazandı. Akıllı telefon, Avrupa’da 12 Şubat’ta 280 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Bu fiyat karşılığında telefonun 64 GB depolama alanına sahip versiyonunu satın almak mümkün olacak. 128 GB versiyon için ise 300 avro ödemek gerekecek.

Samsung telefonun işlemcisi konusunda şimdilik bilgi vermiş değil. Ancak resmi olmayan kaynaklara göre telefonun kalbinde Dimensity 720 bulunuyor. Samsung bu işlemcinin sekiz çekirdekli ve 2.0 GHz olduğunu belirtmekle yetiniyor. Telefonun RAM seçenekleri ise 4, 6 ve 8 GB olarak sıralanıyor. MicroSD kartla telefonun depolama alanını artırmak mümkün oluyor.

Galaxy A32 5G’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil sağlıyor. 15W şarj desteğine sahip bu pil, USB-C girişi üzerinden dolduruluyor. Telefonun parmak izi tarayıcısı da kenara yerleştirilmiş.

Galaxy A32 5G’de 6.5 inç büyüklüğünde TFT LCD ekran bulunuyor. Bu ekran HD+ çözünürlük sunuyor. Sonsuz-V olarak tanımlanan ekranın üzerinde V harfi şeklinde bir çentik bulunuyor. Bu çentik 13 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Ekranın güçlendirilmiş bir camla korunduğu söylense de, bunun detayları konusunda bilgi verilmiş değil.

Samsung Galaxy A32 5G 48 megapiksel ana kamerayla geliyor

Akıllı telefonun arkasında bir kamera çıkıntısı yer almıyor. Dörtlü kamera sisteminde ana kamera görevini 48 megapiksel sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor.

Samsung Galaxy A32 5G siyah, beyaz, mor ve mavi olmak üzere dört renk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefonun Avrupa dışındaki çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER