Teknoloji

Samsung Flip ile Surface Hub ve Google Jamboard’a rakip çıkarıyor

samsung flipSamsung Flip adını verdiği ve dijital yazı tahtası işlevi gören monitörünü CES 2018’de gözler önüne çıkarttı. 55 inç büyüklüğündeki monitör, hem yatay hem de dikey olarak kullanılabiliyor. Toplantı odaları için tasarlanan Flip, birlikte yüksekliği ayarlanabilen, tekerlekli bir ayak kurulumuyla birlikte geliyor.

Samsung yeni monitörünün hangi işletim sistemi veya yazılımla çalıştığı konusunda bilgi vermedi. Ancak şirketin yaptığı açıklamalar, 4K çözünürlüklü ekranın not alma, fotoğraf gösterme ve diğer ortak çalışma senaryolarını destekleyeceğini gösteriyor.

Flip kablosuz bağlantı seçeneklerinin yanı sıra USB, PC ve mobil bağlantı girişlerini de barındıracak. Böylelikle hemen hemen her cihazı Flip’e bağlamak mümkün olacak. Kullanıcılar ekrandaki içerikleri başka bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerle paylaşabilecek. Aynı anda dört kişi ekrana kalem veya parmaklarıyla çizim yapabilecek. Toplantı yazılımı barındırdığı anlaşılan Flip, toplantı içeriklerini de yerel veri tabanında saklayabilecek gibi görünüyor.

Samsung’un Flip ile Google Jamboard ve Microsoft Surface Hub’a karşı bir seçenek sunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Hem Google hem de Microsoft, 55 inçlik monitörlerini daha önce duyurmuştu. Her iki ürün de şirketlere toplantı ve ortak çalışmayı kolaylaştırma imkânı sunuyor. Google ve Microsoft ürünlerinde kendi yazılım çözümlerini kullanıyor. Bu iki şirket bu sayede yazılımlarının daha geniş kitleler tarafından benimsenmesini amaçlıyor.

Samsung Flip ocak ayının sonunda satışa sunulacak

Samsung Flip, ay sonundan itibaren şirketlerin kullanımına sunulacak. Güney Koreli şirket, Flip’in fiyat etiketinde yazacak rakam konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER