Manşetler

Samsung Exynos 9810 yapay zekâ özellikleri ve gelişmiş yüz tanıma teknolojisiyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung exynos 9810Samsung, yeni nesil Exynos yonga seti ile ilgili ilk bilgileri geçtiğimiz kasım ayında bir basın açıklamasının içine gizlenmiş biçimde paylaşmıştı. Kasım ayında fazla detay vermemeyi seçen Güney Koreli şirket, yeni mobil yonga setinin başlıca özelliklerini sonunda açıkladı. Samsung Exynos 9810 adını taşıyan yonga seti, akıllı cihaz pazarının mevcut dinamiklerinin doğurduğu yenilikleri barındırmasıyla dikkat çekiyor.

Exynos 9810, daha önceki dedikoduların aksine, yine Samsung’un 10 nm. mimarisiyle üretiliyor. Güney Koreli şirketin yeni yonga seti için 8 nm. mimarisini tercih edebileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Tercih edilen ikinci nesil 10 nm. FinFET üretim teknolojisi ile Exynos 9810, daha yüksek performans ve daha düşük güç tüketimi vadediyor.

Özel işlemci çekirdekleri barındıran Exynos 9810, yükseltilmiş grafik işlemcisinin de devreye girmesiyle birlikte gelişmiş otomatik öğrenme ve görüntü işleme yeteneklerine de kavuşuyor. Bu yetenekler Exynos 9810 taşıyan cihazların gelişmiş multimedya yeteneklerine ve daha sıkı güvenlik araçlarına sahip olmasını mümkün kılıyor.

Samsung yeni yonga setine dair tüm detayları henüz paylaşmadı. Şirket, Exynos 9810’un işlemci biriminde maksimum 2.9 GHz hızında çalışabilecek dört adet özel işlemci çekirdeğinin bulunacağını duyurdu. Bu işlemci çekirdekleri yoğun güç gerektiren görevlerde kullanılabilecek. Diğer dört çekirdek ise Exynos 9810’un verimliliği üzerine odaklanacak. Samsung’dan yapılan açıklamada geliştirilmiş ön bellek hafızası sayesinde yonga setinin tek çekirdek performansının seleflerinin iki katına çıkacağını belirtti. Çok çekirdekte ise Exynos 8895’e kıyasla yüzde 40 performans artışı vadediliyor.

Exynos 9810 nöral ağ temelli öğrenme yeteneklerine de sahip olacak. Bu yetenekler yeni “hibrit” üç boyutlu yüz tanıma sisteminde kullanılacak. Samsung, söz konusu sistemin hem donanım hem de yazılımdan yararlanarak gelişmiş güvenlik imkânları ve gerçekçi yüz takip filtreleri sunacağını belirtti. Kısacası Samsung’un yeni amiral gemilerinde de Animoji benzeri özellikler görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Exynos 9810’daki özel görüntü işleme ve yükseltilmiş çoklu format codec’i ise gelişmiş nesne tanıma ve sahne gruplandırması için kullanılabilecek. Samsung böylelikle hem fotoğraflarda hem de videolarda gelişmiş sabitleme yapılabileceğine, kameraların düşük ışık performanslarının artırılabileceğine ve video kalitesinin yükseltilebileceğine dikkat çekiyor. Nesne tanıma konusundaki ilerlemelerin Bixby Vision’ın da gelişmesini sağlaması bekleniyor.

Samsung Exynos 9810’u Galaxy S9’da kullanacak

Samsung Exynos 9810, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede Galaxy S9 ve S9+’ın kalbinde yer alacak. Bu akıllı telefonların şubat ayında tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER