Teknoloji

Samsung Galaxy S9 tanıtımı için ibre yine MWC 2018’e döndü

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9 ve S9+, 2018’in merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre, akıllı telefonlar 27 Şubat’ta 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacak.

Samsung, son birkaç yıldır Galaxy S serisi telefonlarını MWC’de tanıtıyor. Ancak bu yıl piyasaya çıkan Galaxy S8 ve S8+, bu geleneği bozmuştu. Galaxy Note 7 yüzünden yaşadığı sorunlar nedeniyle ağzı yanan Samsung, üretim sürecinde ekstra özen göstermeyi seçmiş ve S8 ile S8+’ı mart ayının sonunda görücüye çıkarmıştı.

The Bell sitesinde yayınlanan bir haberde ise kulağa pek de gerçekçi gelmeyen, ilginç bir iddia da yer alıyor. Samsung’un S9 ve S9+’ı MWC 2018’de tanıtsa bile cihazların 2018’in ağustos ayında piyasaya çıkabileceği iddia ediliyor. Haberde şirketin S8’in satışlarından memnun olduğu ve S9’u ağustosta piyasaya sürerek Apple’a karşı üstünlük sağlamayı amaçladığı öne sürülüyor. Apple yeni iPhone modellerini geleneksel olarak eylül ayında tanıtıyor. Bu nedenle Samsung için ağustos ayı ideal bir tarih gibi görünüyor. Yine de, Samsung’un bu tarz bir takvim uygulaması kulağa pek mantıklı gelmiyor.

Samsung’un yeni akıllı telefonlarının tasarımına ilişkin sızıntı ve iddialara da sürekli olarak yenileri ekleniyor. Son sızıntıların merkezinde ise daha büyük ekrana sahip olmasına kesin gözüyle bakılan Galaxy S9+ bulunuyor. S9 ve S9+’ın ön panel tasarımları aynı olsa da, arka panelde işlerin değişeceği söyleniyor.

Sızan taslaklara göre, Galaxy S9+’ın arkasında çift lensli bir arka kamera kurulumu bulunuyor. Dikey olarak yerleştirilen kamera kurulumunun altında ise parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Kamera kurulumunun yanında ise LED flaş ve kalp atış hızı sensörü bulunuyor.

Samsung Galaxy S9 için büyük değişiklikler planlamıyor

Samsung Galaxy S9 ile ilgili öngörülerde telefonun tasarımlarında büyük değişikliklerin beklenmediğine dikkat çekiliyor. Parmak izi tarayıcısının yerinin değişmesi ve S9+’ın arkasında iki kameranın bulunması, değişikliklerin başını çekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER