Teknoloji

Samsung Exynos 5 Octa yirmi LTE bandının tümünü destekliyor

Geçmişte Samsung Galaxy S III veya HTC One X gibi akıllı telefonlarının ABD’ye özel versiyonlarının uluslararası versiyonlardan farklı işlemciler taşıdığını gördük. ABD’de giderek daha da yaygın bir kullanım alanı bulan LTE teknolojisine uyumun sağlanması, bunun yanı sıra güç tüketimi konusunda da optimum koşulların yakalanması için üreticiler bu ülkeye özel modellerde genellikle Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerini tercih ediyor.

samsung-exynos-5-150113

Samsung Galaxy S4 için de benzer bir durum söz konusu. Cihazın Türkiye’de piyasaya çıkacak olan versiyonu muhtemelen Exynos 5 Octa işlemci taşıyacak. Ancak bu telefonun ABD’ye özel GT-I9505 türevi Snapdragon 600 yangaüstü sistemini kullanacak. Herkes bu durumun Exynos 5 Octa’nın LTE desteği konusundaki yetersizlikleri olduğu düşünülüyordu, ancak Samsung bu işlemcinin geniş kapsamlı bir LTE desteğine sahip olduğunu kaydetti.

Samsung’un Exynos 5 Octa tabanlı Galaxy S4 modelinin, diğer bir deyişle GT-I9500 türevinin LTE yetenekleriyle ilgili olarak Twitter’da dönen tartışmaların sonunda iş Samsung Exynos’un resmi Twitter hesabına yöneltilen soruya kadar varmış. Hesaptan Exynos 5 Octa’nın LTE desteğine sahip olduğu ve 20 bandın tümünü desteklediği şeklinde bir açıklama gelmiş.

Bu durumda akıllara Samsung’un, Galaxy S4’ün ABD’ye özel türevi için neden Snapdragon 600’da ısrar ettiği sorusu geliyor. Her ne kadar Exynos 5 Octa geniş kapsamlı bir LTE desteğine sahip olsa da, sahip olduğu mimari Snapdragon 600’ünki kadar verimli ve güç tüketimi açısından cimri olmayabilir. Ürünü piyasaya bir an önce çıkarmanın da önem kazandığı bir ortamda Güney Koreli şirket alternatif bir çözüme yönelmeyi tercih etmiş gibi görünüyor.

İlgili >> Droid Dog, Twitter (Samsung Exynos)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER