Teknoloji

Samsung mesajlaşma servisi ChatOn’un başarısızlığa uğradığını kabul etti

samsung-chat-on-251114

Telefon satışlarındaki düşüşün ve kârlılığın azalmasının ardından harekete geçen Samsung, faaliyet gösterdiği diğer iş kollarındaki performansını gözden geçiriyor. Bu yeniden değerlendirme sürecinin ardından geleceği pek parlak gözükmeyen servisler arasında şirketin mesajlaşma platformu ChatOn da bulunuyor. The Korea Times’ın haberine göre, ChatOn şirket içinde “gelecekte gelişim gösterme şansı bulunmayan bir iş kolu” olarak tanımlanıyor. ChatOn’u aşamalı biçimde bölge bölge sonlandırmayı planlayan Samsung, böylelikle zararlarını azaltmayı ve daha kârlı iş kolları üzerine odaklanmayı amaçlıyor.

Samsung geçtiğimiz yaz da Apple, Amazon ve Google’ın medya servisleriyle rekabet edemeyen video ve müzik servislerini sonlandırma kararı almıştı. ChatOn’un da kısa süre içinde bu servislere katılması bekleniyor. ChatOn ile tüm mobil platformlardan erişilebilecek bir ortak mesajlaşma alanı sunmayı hedefleyen Samsung, uygulamayı Galaxy cihazlarında ön yüklü olarak sunmasına rağmen WhatsApp’ın popülaritesine erişememişti.

Samsung kapatma kararı aldığı müzik ve video servisleri yerine Milk Music ve Milk Video servislerini faaliyete geçirmişti. Dolayısıyla Samsung’un akıllı telefonlar için oldukça popüler bir alan olan mesajlaşma pazarından tamamen vazgeçmesi pek muhtemel gözükmüyor. Güney Koreli şirketin sıfırdan bir mesajlaşma platformu oluşturmak yerine belli bir başarıyı yakalamış bir mesajlaşma servisiyle işbirliğine gitmesi ihtimaller arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER