Manşetler

Samsung’dan çarpıcı akıllı telefon bağımlılığı araştırması

samsung powershare

Günümüzde pek çok insanın akıllı telefonuna bağımlı bir şekilde yaşadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu bağımlılığın dozunun artması, akıllı telefon üreticilerini bile konuyla ilgili olarak harekete geçmeye sevk ediyor. Samsung Almanya tarafından gerçekleştirilen bir araştırma da bu bağımlığın boyutlarını somut olarak görmeyi sağlıyor.

Araştırmaya Avrupa’da farklı ülkelerde yaşayan 6 bin 500 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 35’i, telefonlarının şarjının dolu olmasını kendilerine bir miktar nakit para verilmesine tercih ediyor. Ankete katılanların sadece yüzde 14’ü, telefonlarının şarjını tanımadıkları kişilerle paylaşmaya rıza gösteriyor. İş arkadaşları söz konusu olduğunda bu oran yüzde 39’a yükseliyor. Arkadaş veya sevgiliyle şarj paylaşmaya razı olanların oranı ise yüzde 62. Katılımcıların yüzde 72’si ise şarjlarını aile üyeleriyle paylaşabileceklerini belirtiyor.

Şarj paylaşımı sorusunun temelinde Samsung’un PowerShare özelliğinin bulunduğunu belirtmekte fayda var. Galaxy S10 serisinde bulunan bu özellik sayesinde telefon üzerinden diğer cihazları kablosuz şekilde şarj etmek mümkün oluyor.

Samsung, insanların şarj paylaşımını bir hediye ve bir tür “mahrem açma” olarak gördüğüne dikkat çekiyor. Şirket, katılımcıların yüzde 62’sinin bir miktar şarj karşılığında katılımcılara bir yabancıya kahve ısmarlamaya razı olduğunu belirtiyor. Ankete katılanların yüzde 7’si ise kendileriyle şarj paylaşımı yapan kişilerle bir randevuya çıkmayı kabul ediyor.

Ankete katılanların yüzde 72’si, ilk randevuda pil paylaşımını kabul etmiyor. Büyük çoğunluk bunun için üçüncü randevuya kadar beklemeyi seçiyor. Katılımcıların yüzde 21’i ise pil paylaşımının bir randevuda yapılabilecek en kibar jest olduğunu düşünüyor.

Samsung tarafından gerçekleştirilen araştırma, gençlerin pil paylaşımı konusunda daha “cimri” olduğunu gösteriyor. 18-34 yaş arasındaki katılımcıların sadece yüzde 21’i PowerShare ile pillerini paylaşmaya razı olurken, 55 yaş üstünde bu oran yüzde 36’ya çıkıyor. Buna ek olarak, ankete katılanların yüzde 33’ü pil paylaşımı yapmamak için yalan söylemekten çekinmeyeceğini de belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER