Teknoloji

Honor 20 Pro’nun Çin dışındaki macerası başlıyor

honor 20 pro

Honor 20 Pro, geçtiğimiz mayıs ayında tanıtılmıştı. Akıllı telefon ilk olarak sadece Honor’un ana vatanı Çin’de satışa sunulmuştu. Cihazın heyecanla beklenen küresel açılımı sonunda başlıyor.

Honor bir açıklama yaparak, amiral gemisi telefonunun 2 Ağustos itibarıyla Çin dışındaki ülkelerde de satışa çıkacağını duyurdu. Honor 20 Pro’nun bu yolculuktaki ilk durağı Rusya olacak. Rusya’yı Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda, Çekya, Finlandiya, Polonya, Malezya, Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkeler izleyecek.

Honor’dan yapılan açıklamada Türkiye’nin adı geçmiyor. Yine de; küresel açılımın başlaması, Honor 20 Pro’nun Türkiye’ye gelişinin çok uzak olmadığını düşündürüyor. Honor 20 Pro, Huawei’nin Android lisansının askıya alınmasının ardından duyurusu yapılan ilk telefon olmuştu.

Akıllı telefonun kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 980 yonga set bulunuyor. Gücünü 4000 mAh kapasiteli pilinden alan cihaz, dört arka kamera taşıyor. Bu kameralar sırasıyla 48, 12, 8 ve 2 megapiksel çözünürlüğe sahip. 6.26 inç büyüklüğündeki IPS LCD ekranın üstünde ise 4.5 mm.’lik bir delik bulunuyor. Bu delik, 32 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Honor 20 Pro, kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkıyor. Huawei’nin tescilli GPU Turbo 3.0 özelliği, telefonun sahiplerine pürüzsüz bir oyun deneyimi vadediyor. Ultra yüksek ISO hassasiyeti ise düşük ışıktaki fotoğraf kalitesini kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER