Eğlence

Samsung Bixby 2017 sona ermeden Spotify desteğine kavuşacak

samsung bixbySamsung Bixby adını taşıyan dijital asistanının yeteneklerini geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Şirket bu doğrultuda yakında Bixby üzerinden gönderilecek sesli komutlarla Spotify’ı kontrol etmeyi de mümkün hâle getirecek.

Spotify ve Bixby entegrasyonunu, Galaxy Note 8’in New York’ta düzenlenen tanıtım etkinliğinde sahneye çıkan Samsung’un ürün pazarlama direktörü Jonathan Wong duyurdu. Galaxy Note 8 ile birlikte Bixby entegrasyonlarının sayısının artması, S8 ve S8+ kullanıcılarını da sevindirecektir.

Bixby, Samsung tarafından her tür cihazla etkileşime girmeyi sağlayacak bir ana merkez olarak niteleniyor. Google Assistant, Amazon Alexa ve Apple Siri’ye Samsung’un cevabı olarak değerlendirilebilecek Bixby, üç aşamada kullanıcılarla etkileşime giriyor. Sesli kontrol arayüzüyle cihazlarla konuşan Bixby, kamera üzerinden nesneleri tanıyabiliyor. Ekran üzerindeki Bixby Home menüsü ise hava durumu ve haberler gibi standart tahmin edilebilir unsurları barındırıyor.

Samsung Bixby Türkiye’de de aktif hâle gelmişti

Samsung bu hafta içinde yaptığı bir duyuruyla Bixby’nin dünya genelinde 200’den fazla ülkede kullanılabildiğini açıklamıştı. Söz konusu ülkeler arasında Türkiye’de bulunuyor. Ancak dijital asistanla şu an için sadece Korece veya Amerikan İngilizcesi ile etkileşime girilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER