Teknoloji

Samsung Bixby tuşunu özelleştirme imkânını eski amiral gemilerinde de sunmaya başladı

samsung bixby 3.0

Samsung Bixby tuşunu özelleştirme imkânını Android Pie‘ın yüklü olduğu eski amiral gemisi telefonlarına getireceğini daha önce açıklamıştı. Güney Koreli şirket, ilgili güncellemeyi fazla zaman kaybetmeden dağıtıma çıkardı. Bu sayede Galaxy S10 serisiyle duyurulan özelliğin Galaxy S8, S8+, S9, S9+, Note 8 ve Note 9 modellerinde de kullanılması mümkün hâle geliyor.

Samsung’un sunduğu bu imkân oldukça işlevsel görünse de, bazı kısıtlamaların olduğu gerçeği değişmiyor. Örneğin, Bixby tuşu Google Asistan veya Cortana gibi başka bir dijital asistanı başlatacak şekilde tekrar ayarlanamıyor.

Buna ek olarak, butonu tamamen devredışı bırakmak veya Bixby’yi telefondan kaldırmak da mümkün olmuyor. Kullanıcılar sadece tuşun tek bir dokunuşla seçilmiş bir uygulamayı açmasını sağlayabilecek. Tuşa iki kez dokunulduğunda ise dijital asistan Bixby devreye girecek. Buna ek olarak, parmak tuşa uzun süre basılı tutulduğunda da yine Bixby açılacak.

Söz konusu güncellemenin henüz Türkiye’deki Galaxy S8, S8+, S9, S9+, Note 8 ve Note 9’lara gelmediğini belirtmekte de fayda var.

Samsung Bixby ile dijital asistan pazarında Google Asistan, Amazon Alexa, Microsoft Cortana ve Apple Siri gibi rakipleriyle mücadele ediyor. Bixby’nin yola çıkış dönemi pek iyi geçmese de, şirket dijital asistanı geliştirmek ve etki alanını genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER