Teknoloji

Samsung Bixby stratejisinde değişikliğe mi gidiyor?

samsung bixby 3.0

Samsung, Galaxy Note 10 ve Note 10+‘ı tanıttığı Unpacked etkinliğinde dijital asistanı Bixby‘nin adını bir kez bile anmadı. Bixby, Samsung tarafından Alexa, Siri ve Google Asistan’a karşı bir alternatif olarak hazırlanmıştı. Note 10 ve Note 10+’ın yanında Galaxy Watch Active 2 ve Galaxy Tab S6 gibi cihazları da sahnede sergileyen Güney Koreli şirket, gerçekleştirdiği demoların hiçbirinde Bixby’den bahsetmedi.

Samsung uzun yıllardır Bixby’yi şirket içindeki yazılım ve yapay zekâ çalışmalarının merkezine yerleştirmeye çalışmıştı. Şirket, bir yıl önce Note 9’u tanıtırken Bixby 2.0’ın da duyurusunu yapmıştı. Geçtiğimiz yılki etkinlikte bu kadar önemli bir yer tutan Bixby’nin bu yıl esamesinin bile okunmaması, Samsung cephesinde tuhaf bir değişimi işaret ediyor.

Bixby’nin Samsung için öncelik olmaktan çıktığını gösteren başka işaretler de mevcut. Şirketin daha önce çıkardığı diğer amiral gemilerinin aksine, Galaxy Note 10’da özel bir Bixby butonu bulunmuyor. Kullanıcılar, dijital asistanı telefonun güç butonu üzerinden aktif hâle getirebiliyor. Ancak sahnede bundan bile bahsedilmediğini belirtmekte fayda var.

Bixby eskisi kadar ön planda olmasa da, telefonlarda yaşamaya devam ediyor. Samsung’un akıllı saatlerinde, TV’lerinde ve buzdolaplarında da dijital asistandan yararlanmak mümkün. Ancak Bixby’nin merkezinde olacağı akıllı hoparlör Galaxy Home da son Unpacked etkinliğinde konuşulmayan ürünler arasında yer alıyor.

Samsung, geçtiğimiz ağustos ayında tanıttığı Galaxy Home’u nisan ayında piyasaya çıkarmayı planlıyordu. Ancak bu hedefi tutturamayan şirket, Galaxy Home’un çıkışını üçüncü çeyreğe ertelemişti. Bu da akıllı hoparlörün eylül ayının sonu itibarıyla satışa sunulmuş olacağı anlamına geliyor. Buna rağmen, Unpacked etkinliğinde Galaxy Home’dan bahsedilmemesi kafaları karıştırdı. Akıllara gelen ilk soru “Galaxy Home, Samsung’un AirPower’ı mı olacak?” oluyor. Yine de, Samsung’un Galaxy Home hakkındaki paylaşımlarını gelecek ay Berlin’de düzenlenecek IFA 2019’a saklamış olması da ihtimaller arasında bulunuyor.

Samsung Bixby stratejisini değiştirdi mi?

Samsung’un sahnede Bixby’nin adını anmaması, şirketin dijital asistandan vazgeçtiği anlamına mı geliyor? Bu pek mümkün görünmüyor. Ancak ortada bir strateji değişikliği olduğu söylenebilir. Samsung şimdiye kadar Bixby için hep merkezde tutma yaklaşımını uyguluyordu. Yeni dönemde ise Bixby varlığını daha düşük profilde sürdürecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER