Teknoloji

Samsung Bixby destekli, uygun fiyatlı bir akıllı hoparlör üstünde çalışıyor

samsung galaxy home bixby
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Bixby destekli akıllı hoparlörü Galaxy Home‘u geçtiğimiz ağustos ayında duyurmuştu. Apple HomePod ve Amazon Echo Plus gibi cihazlarla rekabet etmesi beklenen ve üst segmentte konumlanacak olan cihaz, henüz satışa sunulmuş değil. Ortada şu an için bir çıkış tarihi de bulunmuyor. Buna rağmen, Samsung’un şimdiden Bixby destekli ikinci bir hoparlör üzerinde çalışmaya başladığı söyleniyor.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre, söz konusu hoparlör Galaxy Home’a kıyasla daha uygun fiyatlı bir seçenek olacak. Güney Koreli şirketin böylelikle piyasadaki daha uygun fiyatlı akıllı hoparlörlerin karşısına da bir alternatif çıkaracağı belirtiliyor.

Bixby destekli ikinci hoparlörün SM-V310 model numarasını taşıdığı söyleniyor. Galaxy Home da SM-V510 model numarasıyla gün yüzüne çıkmıştı. Bu durum önümüzdeki dönemde Samsung’un akıllı hoparlör ailesinin daha da genişleyebileceğini gösteriyor. Bixby destekli yeni hoparlörün özellikleri şu an için bilinmezliğini koruyor. Galaxy Home’da altı adet yerleşik hoparlör, bir derin bas hoparlörü ve sekiz mikrofon bulunuyor. Yeni hoparlörün donanım bakımından bu kurulumun altında olması muhtemel görünüyor.

Samsung’un Bixby destekli ve uygun fiyatlı ikinci akıllı hoparlörüyle Google ve Amazon’un sunduğu seçeneklere yanıt vermeyi hedeflediğini görmek çok zor değil. Ancak Google ve Amazon’un şimdiden oldukça gelişmiş ve güvenilir cihaz portföyleri oluşturmayı başardığını unutmamak gerekiyor.

Samsung Bixby destekli ilk akıllı hoparlörü olan Galaxy Home konusunda ağustos ayından bu yana pek fazla bilgi paylaşmadı. Ancak bu durumun yeni yılın ilk günlerinde başlayacak CES 2019 ile birlikte değişmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER