Teknoloji

Samsung Bixby tabanlı hoparlör üretmeye şimdilik sıcak bakmıyor

samsung bixby
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung bixbyKüresel bir elektronik devi olan Samsung’un ürün portföyü oldukça geniş. Şirketin yelpazesi televizyonlardan buzdolaplarına, çamaşır makinelerinden üst sınıf akıllı telefonlara kadar uzanıyor. Bu geniş portföye rağmen, şirket başarısından emin olmadığı alanlara girmeye mesafeli yaklaşıyor. Akıllı ev hoparlörleri de söz konusu alanlardan biri olacak gibi görünüyor. Samsung Bixby tabanlı bir hoparlör üretmeye şu an için pek de sıcak bakmıyor.

Amazon’un Echo hoparlörüyle açtığı yolu Home ile Google takip etmişti. Apple ise biraz daha farklı bir yapıda da olsa HomePod ile bu alana kayıtsız olmadığını ilan etmişti. Büyük teknoloji devlerinin bulunduğu bir pazara Samsung’un mesafeli durması, biraz garip bir durum olarak nitelenebilir.

Ancak Güney Kore medyasında çıkan haberler; elektronik devinin daha önce yürüttüğü çalışmalara rağmen, Bixby tabanlı hoparlör üretmeye hevesli olmadığını açık biçimde gösteriyor. Akıllı hoparlörü pazarlanabilir olarak görmeyen şirket, küresel pazarda Amazon’u geride bırakmanın zor olduğuna inanıyor. Samsung ana vatanı Güney Kore’nin ise akıllı hoparlörler için küçük bir pazar olduğunu düşünüyor. Ancak şirketin bu kararının ileride değişebileceğini ve Bixby’yi bir hoparlörde görebileceğimizi unutmamak gerekiyor.

Samsung Bixby ekibi telefonlar üzerine odaklanmış durumda

Samsung’dan gelen bu açıklama, şirketin Bixby ekibinin telefonlar üzerine odaklandığını gösteriyor. Bixby’nin İngilizce konuşması için yoğun çaba sarfeden ekip, bir yandan da önümüzdeki ay tanıtılması beklenen Galaxy Note 8 için hazırlık yapıyor.

İLGİLİ HABERLER