Teknoloji

Samsung Bixby sanal asistanı buzdolaplarına getiriyor

samsung bixbySamsung Bixby sanal asistanını Family Hub 2.0 buzdolabında yüklü olarak sunacağını açıkladı. Pulse News Korea, şirketin yurt dışında satışa sunduğu ürünlere de kablosuz bağlantı üzerinden güncellemeyle bu özelliği ulaştıracağını dile getirdi.

Sanal asistan kullanıcılara yemek tariflerini arama ve hava durumu bilgilerini öğrenme gibi işleri seslerini kullanarak gerçekleştirme imkanı verecek. Bu, mutfakta iş görürken buzdolabıyla etkileşim kurmak için 21.5 inçlik LED dokunmatik ekrana göre biraz daha kullanışlı bir yol olacaktır.

Bixby mart ayı sonunda yeni Galaxy S8 ile birlikte duyurulmuştu, ancak şu anda sadece Güney Kore ve ABD gibi ülkelerde sesli asistan özelliği kullanılabiliyor. Telefon sahipleri ise Bixby Vision ile artırılmış gerçeklik, Bixby Home ile ana ekranda toplanmış özel bilgiler ve Hatırlatıcı özelliğini kullanabiliyor. Sesli komut özellikleri Türkiye’de de kullanılamıyor ve ne zaman kullanılabilir hâle geleceği şu an için bilinmiyor.

Samsung Bixby’nin sesli asistanını daha fazla kullanıcıya ulaştırmakla uğraşırken bir yandan da farklı ürün gruplarına açarak onun erişim alanını telefonun ötesine taşımayı hedefliyor. Bu sanal asistanı gelecekte TV’ler ve giyilebilir ürünlerde de görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER