Teknoloji

Samsung Apple’ın iPhone X üretimini azaltma kararından olumsuz etkilenebilir

iphone x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung appleApple’ın en yeni amiral gemisi iPhone X, geçtiğimiz yıl kasım ayında satışa sunulmuştu. Satışa çıkmasından kısa bir süre sonra iPhone X’un Apple’ın beklentilerini karşılamadığına dair pek çok haber gündeme gelmiş ve şirketin telefonun üretimini 1 yıl dolmadan durduracağı iddia edilmişti. Ancak Apple’ın 2018 mali yılının ilk çeyreğine ait finans raporu, telefonun düşünüldüğünden daha iyi sattığını gözler önüne sermişti. Buna rağmen, mevcut çeyrekte gelen haberler Cupertino merkezli şirketin iPhone X üretiminde kapasiteyi düşürdüğünü gösteriyor. Japon basın kuruluşu Nikkei’ye göre, Samsung Apple’ın bu kararından olumsuz etkilenebilecek taraflar arasında yer alıyor.

Samsung bir süre önce Apple’dan gelen talepleri karşılamak adına OLED panel üretim kapasitesini artırmıştı. Apple hâli hazırda portföyündeki tek OLED ekranlı telefon olan iPhone X için sadece Samsung’dan panel tedarik ediyor. Bu anlaşma, Samsung’a ekonomik açıdan ciddi bir katkı sağlıyor. iPhone X üretiminde ölçeğin düşürülmesi, Samsung adına ciddi bir kapasite fazlası oluşturma potansiyeli taşıyor. Güney Koreli şirket, her bir panel için Apple’dan 100 dolar gibi bir para alıyor. Söz konusu miktar, Samsung’un iPhone 8 Plus’ın her bir LCD paneli için Apple’dan aldığı parayı ikiye katlıyor.

Akıllı telefon üreticileri, artan maliyetler nedeniyle LCD panellerden OLED panellere geçiş için işi yavaştan alıyor. Örneğin, Çin’in iki popüler üreticisi Oppo ve Vivo’nun cihazlarının sadece yüzde 5 ila 10’luk kısmında OLED ekran bulunuyor. OLED panel tercih eden Çinli üreticilerin ise üretim kapasitelerini artırdığı belirtiliyor.

Samsung Apple’ın OLED panel için tek seçeneği olmayacak

Samsung Apple’ın OLED panel tedariği konusunda tek seçeneği olmaktan da çıkacak gibi görünüyor. LG Display de OLED panel üretim kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. 2019’da OLED ekranlı seçeneklerini artıracağı söylenen Apple’ın LG’den de panel tedarik edeceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER