Teknoloji

Samsung Apple M2 işlemcinin üretim sürecine dahil olmak istiyor

apple m2 samsung

Apple M1 işlemcisini MacBook, Mac ve iPad serilerinde kullanıyor. Bu da şirketin çok sayıda işlemciye ihtiyaç duyduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla Cupertino merkezli şirket için bu çipi üretenler de ciddi bir gelir elde ediyor. Samsung da M1 işlemcilerin üretimi için Apple ile birlikte çalışan şirketlerden biri. Gelen haberler, Güney Koreli şirketin bu iş birliğini daha uzun vadeye yaymayı istediğini gösteriyor.

Samsung, Cupertino merkezli şirket için FC-BGA adını taşıyan alt tabakaları üretiyor. Bu alt tabakalar devre bağlantılı modern yüksek yoğunluklu çipler için büyük önem taşıyor. Samsung’un M2 için de bu üretimi sürdürmeye talip olduğu söyleniyor.

Tarafların anlaşmaya yakın olduğu da gelen haberler arasında yer alıyor. Samsung adına üretimi şirketin elektromekanik biriminin yaptığı belirtiliyor.

Daha önce çıkan haberler, Samsung’un bu yöndeki hazırlıklarını gözler önüne sermişti. Şirketin Vietnam’da bulunan bir FC-BGA üretim tesisine 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı biliniyor. Buna ek olarak, Güney Kore’deki mevcut tesislerden biri için de 241 milyon dolar ekstra yatırım yapılmış durumda.

Samsung ve Apple arasındaki üretim iş birliği çok uzun süredir devam ediyor. İki şirket akıllı telefon pazarında birbirine rakip olsa da, Güney Koreli şirket iPhone’larda kullanılan pek çok parçanın da üretimini gerçekleştiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER