Teknoloji

Samsung Apple için yeni ekran teknolojisi geliştiriyor

iphone 13 pro inceleme samsung apple 14

Apple’ın iPhone 14 Pro‘da çentik yerine hem yuvarlak hem de kapsül şeklinde delikli bir ekranı tercih edeceğine dair haberler uzun süredir konuşuluyor. Şirketin bu tasarımın kullanımını iPhone 15 Pro’ya bırakabileceği belirtilirken, bu tercihle ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Bu iddiaya göre; Samsung, Apple için Face ID donanımını ekranın altına yerleştirmesini sağlayacak yeni bir ekran teknolojisi geliştiriyor.

Söz konusu iddiayı, Güney Kore’de yayın yapan The Elec sitesi gündeme getirdi. Samsung Display’in geliştirdiği yeni ekran teknolojisi sayesinde Apple’ın yeni nesil iPhone Pro modellerinde Face ID’yi ekranın altına yerleştirebileceği belirtildi.

Apple’ın iPhone 14 veya 15 Pro’da ekrandan çentiği kaldırabileceği konuşulsa da, şirket kamera sisteminin tüm unsurlarını ekranın altına taşıması beklenmiyor. Apple’ın yuvarlak deliğe kamerayı yerleştirmesi, nokta projektör gibi unsurları ise ekran altına taşıyacağı belirtiliyor.

Habere göre, Face ID çıplak gözle yine görünmeyecek. Şirketin ekran altı kamera teknolojisi konusunda ise henüz hazır olmadığı söyleniyor. Ekran altı ön kameralarının kalite bakımından standart ön kameraların altında kalması, Apple’ın bu tercihinde etkili olmuşa benziyor. Samsung Display’in Apple tarafından kullanılacak teknolojiyi için OTI Lumionics ile birlikte çalıştığı da haberde verilen bilgiler arasında yer alıyor.

The Elec’in haberine göre, Samsung Apple tarafından kullanılacak bu ekran teknolojisini ilk olarak kendi telefonlarında deneyecek. Söz konusu cihazların önümüzdeki yıl çıkacak Z Fold 5 ve Z Flip 5 modelleri olacağı söyleniyor. Bu cihazların ardından da Apple’ın iPhone 15 Pro ve Pro Max’i piyasaya çıkarması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER