Teknoloji

Samsung Apple’ın katlanabilir cihazları için şimdiden kolları sıvadı

apple akıllı gözlük

Samsung Apple’ın en büyük ekran tedarikçileri arasında yer alıyor. Hatta iPhone 15 serisinde kullanılan OLED ekranların büyük kısmı Güney Koreli şirket tarafından üretilmişti. Yeni bir habere göre, Samsung cephesinde Apple’ın ilk katlanabilir ekranlı cihazlarında da kendisini tercih etmesine yönelik bir beklenti var.

The Elec sitesinde yayınlanan haberde Samsung’un ekran biriminde Apple ile iş ilişkilerini yürüten ekibin yeniden organize edildiği ve böylelikle katlanabilir ekran geliştirme sürecinin verimliliğinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Haberde Samsung’un Apple’ın katlanabilir ekran ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına kapasitesini kuvvetlendirmeye odaklandığı bilgisi de yer alıyor.

İddiaya göre, hem Samsung hem de LG, Apple’ın katlanabilir cihazları için projeler geliştiriyor. Bu projeler arasında 20.25 inç büyüklüğünde bir panelin de olabileceği belirtiliyor. Haberde bu boyutun belli bir ürünle mi yoksa genel üretim süreciyle mi ilgili olduğu konusunda bir bilgi yer almıyor.

Samsung Apple’ın kendisini seçeceğinden emin görünüyor

Apple’ın katlanabilir cihazlar üzerinde çalıştığına dair söylentiler 2016’nın başlarından bu yana etrafta dolaşıyor. Ancak bu iddiaların hiçbirinde Cupertino merkezli şirketin üretim için Samsung’a yöneleceğine dair bir işaret yoktu. Ancak Samsung Apple’ın katlanabilir paneller konusunda kendisini tercih edeceği konusunda bir hayli özgüvenli görünüyor ve yeniden yapılanma hamlesiyle de bunu belli ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER