Teknoloji

Samsung Android Wear akıllı saatini Google I/O’da duyurmaya hazırlanıyor

samsung-galaxy-gear-2-gear-2-neo-230214-20

CNET’in haberine göre Samsung, Google’ın giyilebilir cihazlara özel yeni işletim sistemi Android Wear ile çalışan yeni akıllı saatini önümüzdeki hafta başlayacak olan Google I/O etkinliğinde duyuracak.

Gelişmelerle yakından ilgili kaynaklar şirketin en az iki cihaz üzerinde çalıştığını, bunlardan bir tanesinin Qualcomm yongasetiyle, diğerinin de Samsung’un kendi işlemciyle çıkacağını söylüyor. Ancak bunlardan hangisinin 25 Haziranda tanıtılacağı şu an için bilinmiyor.

Google Android Wear’ın tanıtımını bu yılın başlarında gerçekleştirmiş, işletim sisteminin kullanıcıların koşu, bisiklete binme veya yürüme gibi aktiviteler sırasında bileklerinden gerçek zamanlı hız, uzaklık ve zaman bilgilerini alacak şekilde tasarlandığının altını çizmişti.

Duyurunun hemen ardından LG ve Motorola işletim sistemiyle çalışacak yeni akıllı saatleriyle ilgili planlarını açıklamıştı. Her iki şirketin de cihazlarının lansmanlarını Google I/O sırasında gerçekleştirmesi bekleniyor.

Samsung şu an için giyilebilir ürünler pazarındaki rekabette önde görünüyor. Geçen yılın sonbaharında Galaxy Gear’ı çıkaran şirket bu yılın başlarında da Tizen ile çalışan Gear 2 ve Gear 2 Neo akıllı saatleri ve Fitbit benzeri Gear Fit egzersiz bilekliği  gibi giyilebilir ürünleri piyasaya sürmüştü.

İLGİLİ HABERLER