Teknoloji

Samsung 5G telefon pazarında zirveye yerleşti

galaxy s21 ultra samsung 5g

5G şebekesinin kapsama alanının genişlemesine paralel olarak 5G teknolojisiyle uyumlu telefonların sayısı da artıyor. Akıllı telefon pazarındaki rekabetin başka bir kolu, yakında bu alanda da yaşanacağa benziyor. Ancak mevcut araştırmalara göre; Samsung, tıpkı akıllı telefon pazarının genelinde olduğu gibi, 5G telefon pazarında da zirvede yer alıyor.

Bu araştırmalardan birisi de Güney Kore merkezli The Korea Herald sitesinde yayımlandı. Samsung’un 2020’nin ilk üç ayında dünya genelinde sevkiyatını gerçekleştirdiği 5G uyumlu akıllı telefon sayısı 8.3 milyona ulaştı. Güney Koreli şirket, yüzde 34.4’lük pazar payıyla Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi gibi Çinli rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Listenin ikinci sırasında ise 8 milyon 5G telefon sevkiyatı gerçekleştiren Huawei bulunuyor. Çinli üretici yüzde 33.2’lik pazar payıyla Samsung’u oldukça yakından takip ediyor. Vivo yüzde 12 ile üçüncülüğe yerleşirken, dördüncü sıranın sahibi de yüzde 10.4’lük pazar payıyla Xiaomi oldu.

Dünya genelinde 2020’nin ilk çeyreğinde 24.1 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirildi. 5G teknolojisi henüz emekleme aşamasındayken ve tüm ülkelere yayılmamışken ulaşılan bu noktanın gelecek için umut verici olduğu rahatlıkla söylenebilir. 5G teknolojisinin yaygınlaşması ve 5G uyumlu telefon sayısının artmasıyla birlikte bu sayının artmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Samsung ve Huawei gibi mevcut oyuncuların yeni 5G uyumlu telefonlarının yanı sıra, Apple’ın 5G desteğine sahip ilk iPhone’ları da bu yıl içinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu süreçte 5G şebekesinin de yaygınlaşmasıyla birlikte pazardaki mevcut dengelerde bazı değişikliklerin görüleceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER