Teknoloji

Samsung 5G ile kârını yeniden artırmayı hedefliyor

samsung tsmc

Samsung, 2019’un dördüncü çeyreğine ait finans raporunu kamuoyuyla paylaştı. Güney Koreli elektronik devi için 2019’un son üç ayı da yılın geri kalanına benzer bir seyir izledi. Şirketin geliri yıllık bazda yatay bir seyir izledi ve bir önceki yılın aynı dönemine göre sadece yüzde 1 oranında artarak 59.9 trilyon won (302,8 milyar TL) olarak gerçekleşti. Operasyon kârı ise yüzde 34 oranında azalarak 7.1 trilyon won (35,8 milyar TL) oldu. Samsung 5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla kârını yeniden artırmayı hedefliyor.

Samsung’un kârındaki düşüşün bir numaralı sorumlusu olarak bellek yongalarının fiyatlarındaki düşüş öne çıkıyor. Bellek yongaları uzun süre boyunca Samsung’un en büyük kâr kaynağı olmuştu. Ekran paneli biriminin kârı da talebin zayıflaması nedeniyle bir önceki yıla göre hatırı sayılır ölçüde azaldı.

Samsung’un mobil birimi ise bir önceki yıla kıyasla daha iyi bir performans sergiledi. Amiral gemisi telefonların satışını “sağlam” olarak tanımlayan Samsung, Galaxy A serisindeki telefonların kârlılığına da dikkat çekti.

Samsung 5G telefon satışlarına güveniyor

Samsung’un 2020’ye dair beklentilerinde 5G’nin yaygınlaşması önemli bir yere sahip. Şirket, 5G teknolojisinin yaygınlaşmasının bilançolarına olumlu bir etki yapacağına inanıyor. 5G’nin yaygınlaşması, özellikle insanların bu teknolojiyle uyumlu telefonlara geçiş yapacak olması nedeniyle Samsung’un mobil birimine doping yapma potansiyeli taşıyor.

Güney Koreli şirket bir taraftan da akıllı telefonlar için entegre 5G işlemciler geliştirmeyi planlıyor. Samsung, OLED ekran panelleri ve yüksek çözünürlüklü kamera sensörleri için de talebin artmasını öngörüyor.

Samsung 5G teknolojisine büyük ümitler bağlasa da, tedbiri elden bırakmıyor. Şirket, 5G’nin yaygınlaşma hızının hâlâ tam olarak bilinmediğinin altını çiziyor. Ancak 5G vurgusunu Samsung’un yılın ilerleyen dönemlerinde yayınlayacağı diğer öngörü ve raporlarda görmek de sürpriz etkisi yaratmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER