Teknoloji

Samsung 5G uyumlu ilk tabletinin gelişini doğruladı

samsung galaxy tab s6 5g s7

Samsung, Galaxy Tab S6 tabletinin 5G desteğine sahip versiyonunun çıkaracağını doğruladı. Hibrit tabletin 5G uyumlu versiyonu, ilk olarak aralık ayının son haftasında şirketin Güney Kore’deki internet sitesinde görülmüştü. Tabletin yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacağı açıklandı.

Samsung’un rakipleri de 5G uyumlu tabletler üzerinde çalışıyor. Ancak işler şirketin planladığı gibi giderse; Galaxy Tab S6 5G, dünyanın 5G uyumlu ilk tableti unvanını kazanacak.

Galaxy Tab S6 5G’nin küresel çıkışı için henüz somut bir tarih açıklanmış değil. Cihazın orijinal Galaxy Tab S6’ya kıyasla farklı özellik ve bileşenlere sahip olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor. Samsung’un internet sitesinde kullandığı fotoğraf, en azından dış görünüşte bir değişikliğin olmayacağını düşündürüyor.

Samsung Galaxy Tab S6 ile 5G pazarındaki gücünü tabletlere taşıyacak

Samsung 5G uyumlu tabletinin duyurusunu yaparken, dikkat çekici başka bir bilgiyi daha paylaştı. Şirket, 2019 boyunca 6.7 milyon 5G uyumlu telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini açıkladı. Samsung, hâlihazırda küresel 5G cihaz pazarındaki payının yüzde 53.9 olduğunu belirtti. Samsung’un 5G uyumlu cihaz portföyünde hâlihazırda şu telefonlar bulunuyor: Galaxy S10 5G, Note10 5G, Note10+ 5G, Galaxy A90 5G ve Galaxy Fold 5G. Galaxy Tab S6 5G ile şirket bu etkisini tablet pazarına da taşımış olacak.

Samsung’un 5G başarısını değerlendiren Counterpoint Research’ün araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı Neil Shah, şu ifadeleri kullandı: “5G uyumlu telefonlar, 2019’da küresel akıllı telefon pazarında sadece yüzde 1’lik bir payı vardı. 2020’de ise bu pay daha da artacak. 5G pazarı için ufukta görünen fırsatlar, Samsung’un önümüzdeki on yıllık dönemde yapacağı yatırımlarla mevcut liderliğini geliştirebileceği anlamına geliyor.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER