Teknoloji

Ryzen 5000 işlemcili Huawei MateBook 16 dünya çapında satışa çıkıyor

huawei matebook 16

16 inçlik büyük bir ekranı 3:2 en boy oranıyla ve Ryzen 5000 serisi işlemciyle birleştiren bir dizüstü bilgisayar olan Huawei MateBook 16 dünya çapında piyasaya çıkıyor.

Dizüstü bilgisayar ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında Çin pazarı için duyurulmuştu. Kısa bir süre sonra Ryzen 5 modeli için 1.099 € (yaklaşık 11.316 TL) ve Ryzen 7 sürümü için 1.199 € (yaklaşık 12.344 TL) seviyesinden başlayan Avrupa fiyatlarıyla küresel olarak piyasaya sürülecek.

Huawei MateBook 16 özellikleri

Huawei, AMD’nin en yeni Ryzen 5000 serisi dizüstü bilgisayar işlemcileriyle yapılandırılabilmesi sayesinde MateBook 16’yı “ilk yüksek performanslı dizüstü bilgisayar” olarak adlandırıyor. 16 GB RAM ve 512 GB NVMe depolama ile eşleştirilmiş bir Ryzen 5800H veya 5600H seçenekleri mevcut. Bağlantı özellikleri arasında Bluetooth 5.1 ve Wi-Fi 6 desteği bulunuyor.

huawei matebook 16

MateBook 16’nın ekranı, 2520 x 1680 çözünürlüğe sahip 16 inçlik bir IPS panele ve 3:2 en boy oranına sahip. Görüntü oranı, özellikle üretkenlik odaklı işler için oldukça verimli oluyıor. Ekranın etrafında, 720p web kamerasının klavyenin içine gizlenmiş olması sayesinde, tipik olarak ince bir Huawei dizüstü bilgisayar çerçevesi bulacaksınız. Huawei’nin önceki dizüstü bilgisayarlarında olduğu gibi, bu tasarım kararı ekran çerçevelerini küçük tutmak için harika görünüyor. Ancak bunun için web kamerasının klavyeye yerleştirilmiş olması, görüntülü görüşmelerde karşıdaki kişilerin sizi biraz aşağıdan bakıyormuş gibi bir görünüm oluşturmasına neden oluyor. Bu arada, güç düğmesine yerleşik bir parmak izi sensörü de var.

Bağlantı noktalarına baktığımızda; iki USB-A , iki USB-C, tam boyutlu HDMI bağlantı noktası ve 3,5 mm kulaklık jakı bulunuyor. Dizüstü bilgisayarın 84Wh pilinin şarj edilmesi, birlikte verilen 135W USB-C güç adaptörü ile gerçekleştiriliyor. Diğer özellikler arasında çift mikrofon ve çift önden çıkışlı 2W hoparlörün yanı sıra bir Huawei telefonunun ekranını yansıtma ve dizüstü bilgisayar aracılığıyla kontrol etme veya çizim yüzeyi olarak eşleştirilmiş bir tablet kullanma gibi şeyler yapmanıza olanak tanıyan Huawei Share desteği yer alıyor.

Huawei MateBook 16 modelinin hangi ülkelerde ve ne zaman piyasaya çıkacağını net biçimde açıklamadı. Ancak dizüstü bilgisayarın başlangıçta “Batı Avrupa’daki belirli pazarlarda” satışa sunulacağını kaydetti. Dizüstü bilgisayarın Türkiye’de de satışa gireceğini tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER